0
Košarka

Kiparski mediji tvrde da jeste

Hrvatska-Kipar namešteno?

Objavljeno: 13.09.12 u 23:10

Kako pišu Kiparski mediji, kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2013. je izmedju Hrvatske i Kipra namešten. Meč je zaršen pobedom Hrvata 93:38.

Naime, kladionice su tog dana primile visoke uplate na pobedu Hrvatske sa više od 50 koševa razlike. I sve to ne bi bilo toliko dramatično da Hrvatska nije stigla do tih 50+ razlike u poslednj0j četvrtini serijom od 28-3(!!!). Sad, to ne mora naravno da znači ništa, pošto je razlika u kvalitetu više nego očigledna a Kipranima fizička spremnost i nije jača strana, ali ove optužbe deluju krajnje ozbiljno. Hrvati to sve demantuju.

Koliko se priča o tome na Kipru govori činjenica da Kiparska košarkaška federacija ozbiljno razmatra o početku istrage o nameštanju meča. Medijima se obratio i kapiten Kipra Panajotis Trisokas: “Ne možemo da ignorišemo optužbe, ali tvrdim da se nijedan igrač iz našeg tima nije kladio. Pozivam svakoga ko sumnja da proveri račune igrača, a od Saveza tražim da pokrene istragu. Ako je neko kriv biće izbačen iz tima

Kiprane možda „vadi“ činjenica da se i u drugom meču nisu proslavili pošto su izgubili sa 49 razlike a Hrvati su u poslednjoj četvrtini imali seriju od 33-2.

Ako se dokaže da je neko kriv… Verovatno će se onda mnogo više FIBA pitati!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter