0
Evroliga

Duda opet o izvlačenju pouka

Objavljeno: 12.09.12 u 09:36

I pored mnogih kikseva tokom kvalifikacija, reprezentacija Srbije ipak je uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Sloveniji. Duda Ivković je izjavio da jeste srećan zbog ispunjenog osnovnog cilja o odlazak na Eurobasket, ali da treće mesto u našoj kvalifikacionoj grupi baš i nije preveliki razlog za čestitanje.

 

„Nije mesto da čestitam na trećem mestu. Treba da izvučemo pouke, ali niko nije imao toliko povreda koje su nam krojile tim. Bilo je mnogo problema. Siguran sam da će kvalifikacije da nam otvore oči, da ćemo da napravimo kvalitetne analize i izvučemo velike pouke iz kvalifikacija“, rekao je Ivković posle meča.

„Odigrali smo najbolje poluvreme, koje nije bilo lako s obzirom na važnost meča i pritisak. Znali smo da Izrael nije došao da izgubi. Obradovala me priprema tima, to što je Krstić nosilac igre. Imali smo dubinu u napadu… Uspeli smo da odigramo na visokom nivou“, još je dodao Ivković.
Kapiten Krstić je posle meča naglasio da je Srbija pokazala karakter.
„Najvažnije je da smo se plasirali na EP, posle dosta muka. Niko nije očekivao da će poslednja utakmica odlučivati, ali ova ekipa je pokazala karakter. Imaćemo još godinu dana da se spremimo za Eurobasket.Kad smo istrčali na teren, rekli su nam da je dovoljna bilo kakva pobeda., ali mi tako nismo igrali. Želeli smo tih „+19″ , ali to nam nije uspelo“, izjavio je Krstić.
Do Eurobasketa ima još mnogo i nadamo se da je taj vremenski period dovoljan za promenu pristupa igri koji tokom kvalifikacija nije bio na zadovoljavajućem nivou.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter