0
Domaći fudbal

Nije obustava, nego opomena

Objavljeno: 11.09.12 u 17:50

Fudbalski klub Partizan izdao je danas saopštenje za javnost u kojem ističe kako UEFA nije obustavila isplatu novca crno-belima zarađenom od plasmana u Ligu Evrope, već je samo najavila da bi to mogla da učini u slučaju lošeg poslovanja.

 

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celini: UEFA svake godine pooštrava propise o licenciranju i finansijskom fer-pleju. Novina ove godine je uvođenje tromesečnog monitoringa. Sledeći tromesečni period će biti zaključen 30.09.2012. do kada je i bilo planirano u klubu da se izmire sva dospela dugovanja, a koja su u našem slučaju vezana za poreske obaveze. Partizan ima izvore kroz već zaključene ugovore da izmiri sve dospele obaveze.

 

Ne treba zaboraviti da postoje potraživanja Partizana prema drugim klubovima za koja je tražena asistencija od UEFA da bi se naplatila, koja i uzrokuju određena kašnjenja u našim plaćanjima.

 

U svakom slučaju, dobijanje sredstava iz UEFA nije ni bilo planirano pre 15.10.2012. godine, tako da se ovde radi o najavi eventualne obustave, a ne o obustavi koja je već stupila na snagu, kako su preneli pojedini mediji. FK Partizan će, kao i do sada, a u skladu sa politikom odgovornog poslovanja, izmiriti svoje obaveze – stoji u saopštenju srpskotg šampiona.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter