0
Tenis

Britanski mediji pišu samo o Mariju

Dan posle velike pobede

Objavljeno: 11.09.12 u 23:40

Endi Mari je prvi Britanac koji je osvoji Gren slem posle 76 godina i Fred Perija pa je i razumna velika euforija koja se stvorila u Britaniji.

Titulu  je proslavio sa prijateljima u restoranu “Hakasan” gde je pozvao oko 30 prijatelja i potrošio oko 4000 funtii. Britanski mediji dodaju da je Mari za celo veče popio samo jedan tonik sa limunom jer osvajanje titule nije razlog za odstupanje od sportkog života. Procenjuje se da će Mari ovim trijumfom zaraditi preko 100 milona funti kroz sponzorstva i reklame, pa kad poredimo cifru od 4000 koju je ostavio u restoranu…pa čovek je Škot, od koga je i mnogo je.

Zanimljivo je da je pre podizanja trofeja Endi pitao svoju devojku: „Gde mi je sat?“ na njegovu sreću sat je nadjen na vreme za dizanje trofeja. Veoma jak (sedmocifreni) sponzorki ugovor sa Rado satovima potpisan pre tri meseca očigledno je morao biti ispoštovan.

Osim Djokovića koji je prvi čestitao Mariju čestitke je još Mari dobio od svakog ko je iole poznat u Britaniji…Premijer Dejvid Kameron, Rio Ferdinand, Prvi ministar Škotske, Kevin Spejsi, Šon Koneri, Aleks Ferguson…

Novi šampiom US Opena se prošetao Njujorškim Central parkom gde je sa peharom i devojkom Kim Sirs pozirao za novinare.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter