0
Fudbal

Petarda Srbije protiv Makedonaca

„Orlići“ u baražu za EP

Objavljeno: 10.09.12 u 21:30

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u baraž za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Izraelu 2013. godine, kao prva u grupi 4. Izabranici Aleksandra Jankovića ispratili su fudbalere Makedonije sa 5:1 (2:0).
Žreb za baraž za Evropsko prvenstvo 2013. godine biće održan 14. septembra u Nionu, kada će se u „šeširima“ naći deset reprezentacija i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Već u 8. minutu Gudelj je posle solo prodora sa desne strane uleteo u kazneni prostor, ali je sa 10 metara šutirao preko gola. Samo dva minuta kasnije mladi fudbaleri Srbije su poveli golom Ognjena Mudrinskog. Rodić je posle nekoliko dobrih poteza proigrao Milunovića koji je utrčao u kazneni prostor, šutirao u golmana gostiju koji loptu odbija do Mudrinskog koji šalje loptu u mrežu sa 5 metara. Mogli su Makedonci odmah u sledećem napadu da stignu do izjednačenja, ali je Blagojevićev šu glavom Aleksić odbranio. Imao je Milunović priliku u dva navrata da poveća prednost „orlića“, ali je prvo posle odličnog centaršuta Rodića loptu glavom poslao preko gola, da bi u 31. minutu u situaciji jedan na jedan iskosa sa leve strane golman gostiju izašao kao pobednik. Isplatila se upornost Luke Milunovića u 40. minutu posle odlične akcije našeg tima. Vezista Ninković fantastično pronalazi Mudrinskog koji loptu prosleđuje do Milunovića, a ovaj iz prve šutira sa desetak metara i loptu šalje u mrežu za 2:0.
Makedonci su krenuli angažovanije da igraju u nastavku susreta. Imao je Hasani priliku da svalada Aleksića u 49. minutu, ali je loše šutirao. Imali su Makedonci još nekoliko prilika u narednih petnaestak minuta, ali nisu našli put do mreže naše reprezentacije. U 64. minutu Jojić menja lakše povređenog klupskog druga Markovića i bilo mu je potrebno samo nekoliko minuta da se upiše u strelce. Golman Makedonije je nepotrebno istrčao i posle lob udarca Miloša Jojića sa dvadesetak metara lopta ulazi u gol i Srbija dolazi do 3:0. Gosti su delovali potpuno razbijeno posle trećeg gola, pa je samo dva minuta kasnije Jojić još jednom matirao Dimitrievskog. Malbašić je odlično centrirao sa leve strane, a Jojić potpuno neometan šalje loptu u gol – 4:0. Makedonci su smanjili rezultat u 77. minutu preko Fazlija, ali su već u 81. minutu ponovo morali da vade loptu iz mreže. Ponovo je Jojić bio u akciji kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golam gostiju odbija loptu na koju natrčava Malbašić i postiže peti gol za Srbiju. Naši fudbaleri su nakon petog gola mirno meč priveli kraju i zasluženo slavili pobedu protiv reprezentacije Makedonije od 5:1.

Srbija – Makedonija 5:1 (2:0)
Stadion: „Mladost“ u Kruševcu. Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Oliver Drahta (Austrija). Strelci: Mudrinski u 10, Milunović u 40, Jojić u 67. i 70, Malbašić u 81. minutu za Srbiju, a Fazli u 77. minutu za Makedoniju. Crveni karton: Babunski u 90+4. minutu.
SRBIJA: Aleksić, Medojević, Gudelj, Rodić, Pantić, Marković (od 64. Jojić),Krstičić, Milivojević, Ninković (od 45. Malbašić), Milunović, Mudrinski (od 70. Kojić). Selektor: Aleksandar Janković.
MAKEDONIJA: Dimitrievski, Ristevski, Bogdanović, Stankov, Trajkovski, Husmani (od 45. Tairi), Fazli, Babunski, Ranđelović, Najdovski (od 45. Aškovski), Spirovski (od 71. Stankov). Selektor: Boban Babunski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter