0
AdmiralBet ABA Liga

Pobeda Radničkog nad MZT-om

Radnički 4/4

Objavljeno: 09.09.12 u 16:28

Radnički je sinoć u Jezeru pred oko 500 gledalaca pobedio makednonski MZT 83:76 (30:16, 14:20, 16:19, 23:21).

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su  Borisov sa 18 poena i Votrington sa 13, kod je kod gostiju najbolji bio bivši centar Zvezde Uroš Nikolić sa 19 poena.

Četvrtom pobedom u nizu zadovoljan je bio i Muta Nikolić:

„I ova utakmica je pre svega poslužila da nastavimo sa uigravanjem ekipe. Nekim fazama igre sam jako zadovoljan, a sasvim je normalno da nam se dešavaju oscilacije. Tek dovodimo ekipu u formu, a cilj je da to sasvim postignemo do prvog kola. Objektivan problem je što su igrači dolazili u talasima i različite fizičke spreme, tako da lagano slažemo kockice u mozaiku novog Radničkog. Sistematski radimo sa kondicionim trenerom, što nam je velika prednost u odnosu na prethodne sezone, tako da kroz utakmice ulazimo u željenu formu. Nismo se opredelili za neke visnske pripreme i rad van grada, već sve što je potrebno radimo u uslovima koje imamo u Kragujevcu. Sve nas služi zdravlje, nema povreda koje nas brinu i za sada nema ni razloga za bilo kakve alarme. Bitno mi je da dobijamo utakmice, stvaramo pobednički mentalitet, igrači shvataju da tražim ratničku košarka.

Ovo jeste maksimum naših trenutnih mogućnosti, ali bićemo sve bolji do početka lige, svima je jasan kvalitet koji ima Radnički. Igraćemo brzo, sa jakom odbranom, na kontranapade, sa dosta šuteva i puno skokova. Još ne funkcioniše ta geometrija, ali tu su treninzi, a momci su potpuno motivisani da se pokažu u najboljem svetlu od tog 29. septembra kada počinjemo takmičenje na Jadranu“,poručio je Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter