0
Košarka

Desetogodišnjica zlata u Indijanopolisu

Deset godina je prošlo kao tren

Objavljeno: 08.09.12 u 12:59

Na današnji dan, pre tačno deset godina, košarkaši Jugoslavije su u dvorani „Konseko Fildahaus“ postali šampioni sveta.

Pobedom u finalu nad Argetinom 84:77 (24:19, 17:20, 11:18, 23:18, 9:2) naši košarkaši su peti put osvojili Svetsko zlato.

Napeto je bilo u finalu nema šta, dva ipo minuta do kraja imalo smo -8 ali smo nekako uspeli da dodjemo do produžetaka. Divac je na 5,8 sekundi do kraja na nerešenom rezultatu imao i dva slobodna bacanja, ali je uspeo oba da promaši. Do kraja je sudija progledao kroz prste našima, nije svirao faul u zadnjoj sekundi nad Skonokinijem i otišlo se u produžetke. A u produžecima je Dejan Bodiroga uzeo stvar u svoje ruke, plus par dobrih ofanzivnih skokova Divca i zlato je bilo naše. Fantastične partije pružili su Stojaković i Bodiroga.

Jugoslavija: Bodiroga 27, Koturović 3, Čabarkapa, Rakočević, Stojaković 26, Radmanović, Jarić 9, Drobnjak, Divac 3, Vujanić 7, Tomašević 6, Gurović 3. Selektor Svetislav Pešić.
Argentina: Sančes 3, Đinobili, Montekija 4, Oberto 28, Viktorijano, Fernandes 2, Skola 11, Gutijares, Noćioni 5, Paladino 10, Volkoviski 11. Selektor Ruben Manjano.

To je bilo pre deset godina, a gde smo danas? Danas smo reprezentacija koja mora da pobedi sledeće dve utakmice ne bi li uopšte otišla na Eurobasket, a igrom kakvu imamo sada, i da odemo na Eurobasket, nećemo se naigrati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter