0
Tenis

Ferer slavio u petom setu veoma uzbudljivog meča

Poraz Tipsarevića u četvrtfinalu

Objavljeno: 07.09.12 u 01:10

Janko Tipsarević je poražen u četvrtfinalu US Opena od Davida Ferera sa 3:2 (6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3, 7:6 (4)). Fantastičan meč u kome su oba tenisera pokazala zašto se nalaze u top 10 ATP tura rešen je u taj brejku petog seta posle 4 sata i 31 minuta igre.
Janko je odlično počeo meč i već na početku prvog seta napravio brejk, a odmah potom i osvojio svoj drugi gem i poveo sa 2:0. Ipak, Ferer uspeva da dođe do svoje igre i fantastičnim prvim servisom napravi razliku i osvoji sledećih 5 gemova. Prvi set je završen 3:6 u korist Španca.
U drugom setu teniseri su bili oprezniji i osvajali su gemove na svoj servis. Tipsarević je bio na servisu kod rezultata 5:5 i Ferer je u tom gemu imao 4 brejk lopte, ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Drugi set je ušao u taj brejk. Srpski teniser je maestralnom igrom i veoma odlučnim udarcima slomio otpor protivnika i slavio sa 7:5 u taj brejku.
Janko je grogiranog Španca vrlo lako dobio u narednom setu. Vrlo brzo je stigao do dva brejka prednosti, osvaja set rezultatom 6:2 i preokreće rezultat u svoju korist.
Četvrti set je pripao Davidu Fereru koji je došao do brejka u 8. gemu, poveo sa 3:5 i sigurnim servisom osvojio set sa 3:6 i tako došao do izjednačenja 2:2.
Odluka je morala biti donet u petom setu. Odlično je krenulo Tipsareviću. Osvojio je prvi gem. Napravio je brejk i osvojio i drugi gem. Povećao prednost na 3:0, a potom je stigao i do 4:1. U sedmom gemu kod rezultata 4:2 za našeg tenisera, Janko je doživeo nezgodan pad koji ga je poremetio u igri i izgubio svoj servis gem. Španac je izjednačio, a potom je Tipsarević zatražio i medicinski tajm aut zbog povrede. Međutim, skupio je snagu i poveo sa 5:4. Set je ušao u neizvesnu završnicu i morao je biti odlučen u taj brejku. Ferer se bolje snašao, dobio taj brejk sa 4:7 i posle četiri i po sata trijumfovao u ovom duelu.
David Ferer se plasirao u polufinale US Opena gde će se sastati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter