0
Fudbal

Danska - Srbija 1:1

Bomba Ninkovića za bod

Podrazumevani veb mesta dusan bogavac
Objavljeno: 07.09.12 u 20:49

Mlada fudbalska reprezenacija Srbije odigrala je 1:1 sa selekcijom Danske u 7. kolu grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo što ih je dovelo na korak od plasmana u baraž za EP 2013.

Srbija je počela u sastavu Aleksić, Medojević, Gudelj, Mladenović, Pantić, Krstičić, Saša Marković, Malbašić, Milunović, Kojić i Despotović.

Orlići nisu sjajno igrali, utakmicu su krenuli igrajući na kontre što je i dovelo do par uvodnih šansi, Kojić je posle jedne takve kontre izašao sam ispred golmana i promašio.

Ali u 36. minutu cela odbrana je zakazala na jednom centaršutu sa desne strane, Simon Makinok je nadskočio Medojevića i savladao Aleksića, koji je mogao i bolje da reaguje.

Od tada pa sve do izjednačujućeg goča Srbija se prilično mučila, selektor Janković je šansu dao Mudrinskom, Jojiću i vezisti Partizana Nikoli Ninkoviću. Ninković se odužio selektoru prelepim golom u 84. minutu. Ninković je primio loptu, krenuo ka golu sa leve strane i uputio udarac sa 25 metara u gornji levi ugao šokiranog golmana Danske. Do kraja je bilo napeto pred oba gola, pogotovu pred našim kada se golman Aleksić povredio, a Janković je već iskoristio sve tri izmene, no naš tim je odoleo do kraja i odneo bod iz Danske.

Pred poslednje kolo kvalifikacija Srbija je ostala na čelu tabele sa 15 bodova iz sedam mečeva, 2 više od Danske. U Kruševcu u ponedeljak Orlići će igrati protiv Makedonije i dovoljan im je i bod za baraž.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter