in , ,

Skočio u penziju

Jedan od najboljih evropskih skakača svih vremena Mirsad Turkdžan(rodjen Jahović) će sledeće nedelje u 36-oj godini  odigrati oproštajni meč protiv moskovskog CSKA.

On je rodjen u Novom Pazaru 1976. godine a karijeru je započeo u Efesu 1994. kada takodje uzima Tursko državljanstvo i prezime Turkdžan. Kako se istakao odličnim partijama u skoro uvek dvocifrenim brojem poena u prve 3 sezone u Efesu, odlazi u NBA gde igra za New York Knicks-e i za Milwaukee Bucks-e. Posle lock-outa vraća se u Evropu i igra za Paris, Sienu, CSKA, Dinamo, Ulker….

Turkdžan je igrao na poziciji četiri i u svojoj karijeri osvajao prestižne nagrade kao npr: više puta najbolji skakač eurolige(od 2001 do 2003), najbolji skakač Evropskog prvenstva u Španiji 1997, najbolji skakač Svetskog prvenstva u Indianopolisu 2002, MVP regularnog dela sezone 2002/03 Eurolige. Takodje je postavio pet godina dug rekord protiv Budućnosti 2002. kada je uhvatio 23 lopte. Jedan je od trojice koji je ostvario po 20 poena i skokova na jednom meču.

Od 2005/06 igrao je za Fenerbahče Ulker a poslednje 2 sezone skoro da nije ulazio u igru zbog prečestih povreda.

U nedelju 16. septembra u dvorani Ulker Sports Arena u Istanbulu Mirsad će skočiti u penziju.

 

Autor: Podrazumevani veb mesta

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Juve snima novog Falkaa

Tuga brzo prošla