in ,

Silni Radnički

Radnički je u sinoćnem trening meču pokazao koliko su se u stvari pojačali i deklasirao Metalac sa 42 poena razlike – 102:60, po četvrtinama 24:14, 33:15, 18:16, 27:15.

Na ovaj način su košarkaši Radničkog pokazali da svadja „večitih“ oko trofeja koji tek treba da se osvoje može biti sasvim uzaludna.

Novo pojačanje na poziciji dvojke Teriko Vajt, Amerikanac rodjen 1990-e,  je imao fantastičnu partiju (24 poena). Ovaj momak je u sezoni 2010/2011 bio i draftovan od strane Detroit Pistonsa ali se osim videa sa dobrim zakucavanjima u ruki kampu i nije baš proslavio, pa je prošle sezone igrao NBA razvojnu ligu.

Od ostalih u timu Radničkog treba pomenuti Birčevića (19 poena), Borisova(15 poena) i Sinoveca (13 poena), kod gostiju iz Valjeva najbolji je bio Panić( 15 poena).

Miloš Borisov je za klupski sajt dao komentar na ovu utakmicu:

„Metalac je jedna od najboljih ekipa domaće lige, ali večeras je do izražaja došla razlika u klasi dva tima. Pomak u odnosu na prethodnu utakmicu je što smo svih 40 minuta igrali agresivno i koncentrisanije nego protiv BKK Radniči. Pokazali smo veću odgovornost, naročito u odbrani. Treba još dosta da radimo jer smo se skoro okupili i tek smo na polovini ovog ciklusa. Imamo još mnogo prostora za napredak. Bićemo još uigraniji i očekujem da ćemo do početka ABA lige biti prava, homogena celina. Regionalna liga zahteva mnogo angažovaniji pristup, tu ćemo tek imati realan uvid u snagu naše ekipe. Ovakve pobede ne smeju da nas zavaraju“

Izgleda da dok se Partizan i Zvezda bave nekim nekošarkaškim stvarima, Radnički se ozbiljno priprema za novu košarkašku sezonu.

Autor: Podrazumevani veb mesta

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

06 Septembar

Pobeda oslabljenog Partizana