1
Auto Moto

Kubica testira Ford Fiestu RS WRC

Podrazumevani veb mesta Vasko Jovanoski
Objavljeno: 06.09.12 u 13:29

Robert Kubica testirao je fabričku Ford Fiestu RS WRC, krajem prošlog meseca u Francuskoj. Poljski vozač priključio se Fordovom timu  na testovima u centralnoj Francuskoj, gde je ceo dan proveo testirajući reli automobil.  Ipak, direktor fordovog tima Malkom Vilson je odbio da potvrdi i komentariše da je Kubica uopšte bio prisutan na testovima “Kao što znate, imali smo četvorodnevni test u Francuskoj, i to je sve što ću vam reći. Ovo je bilo privatno testiranje i nemam drugi komentar“ Ipak iz drugih izvora smo saznali da je Robert bio u jednom od automobila i testovi su pokazali da je bio prilično dobar. On je veliki zaljubljenik u reli.

Vozači forda, Jari Mati Latvala i Piter Solberg su bili takođe na testovima i veruje se da su sa Kubicom radili na poboljšanju performansi.

Ovaj test je Kubicin najveći korak vezan za njegov povratak na trkačke staze posle teške nesreće koju je doživeo u Škodi Fabiji S2000 na reliju Andore u Februaru 2011, i posle koje su se lekari izborili za njegov život. Kubica, koji je u tom trenutku bio aktuelni vozač Renoovog tima F1, sada je u fazi oporavka, a lekari pokušavaju da mu povrate punu funkciju ruke desne ruke i šake.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Kubica testira Ford Fiestu RS WRC | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Howdy. Very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I am satisfied to locate so much helpful info here in the post. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter