Počelo je novo prvenstvo Srbije u boksu, a vicešampion države Loznica je u Lagatoru savladala Naisus 8:6.

Gong je označio početak nove bokserske lige. Pred 2.000 ljubitelja plemenite veštine Loznica je u svom Lagatoru pobedila Naisus i upisala prve bodove u šampionskoj trci.


Reprezentativac Srbije Sandro Poletan doneo je prvi bod domaćinu Loznici, jer Nišlije nisu imale predstavnika u kategoriji do 81. kg. Ipak, Nišlije su do izjednačenja stigle takođe bez borbe, jer je Samiz Aličić predao Bugarinu Darislavu Vasilevu u kategoriji do 63. kg.

Prvi meč smo gledali u kategoriji do 63. kg gde je kapiten Loznice Nenad Jovanović odlukom sudija 2:1 pobedio gosta Nikolu Lazarevića. Lozničan je bio agresivniji i precizniji u trećoj rundi, te je time ‘kupio’ dvojicu sudija. Naisus je do izjednačenja stigao preko sjajnog Petra Stošića kom ‘na crtu nije hteo’ Mladen Lovčević, te je bokser iz Niša do pobede stigao bez borbe.

Već u sledećoj borbi do preokreta je stigao visoki Bugarin iz redova Naisusa Kivan Rami koji je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Danijela Filipovića u kategoriji do 75. kg. Bugarin je umešno koristio fizičke predispozicije i duge ruke.

Sjajan meč u magičnom četvorouglu gledali smo u kategoriji do 91 kg u kom je Dragan Veljković bokser Loznice odlukom sudija pobedio Marka Docića. Presudna je bila druga runda kada je predstavnik tima iz Niša spustio na trenutak gard, a to Veljković iskoristio otvorenim ‘direktima’. Loznica je pred poslednji meć stigla do izjednačenja 6:6.

Pobednika je odlučila borba u 91+ kg kada je uz tri nokdauna Luka Pratljačić pobedio Milana Opačića za triumf Loznice 8:6.

Publika je pre početka meča ovacijama pozdravila svog zemljaka, bivšeg šampiona i predsednika BSS Nenada Borovčanina, kao i Aleksandra Risimića, prvog čoveka BK Loznica.