0
Ostali sportovi

ŠKOLSKI SPORT: Beograd hoće Gimnazijadu 2022.

Objavljeno: 02.10.19 u 16:50

U Beogradu su u periodu od 30.septembra do drugog oktobra boravili najviši funkcioneri Međunarodne federacije za školski sport (ISF) kako bi razgovarali o mogućoj kandidaturi Srbije za organizaciju Gimnazijade 2022. godine, koja je najmasovnije sportsko takmičenje nakon Olimpijskih igara i Univerzijade.

Na čelu sa predsednikom ISFa Loranom Petrinkom delegaciju su činili i generalni sekretar Hrvoje Čustonja, podpredsednik Robson Aguiar, sportski direktor Josip Košutić i član Izvršnog odbora Roman Greba.

– Savez za školski sport Srbije je već uveliko prepoznat kao izuzetan domaćin Međunarodnih takmičenja i kao takav jedan je od glavnih kandidata za dobijanje Gimnazijade. Savez je prezentovao i novi projekat koji uključuje i decu osnovnih škola koji je rađen po ugledu na Gimnazijadu i ovo bi bilo prvi put da se ovakav format takmičenja organizuje u okvirima Međunarodne federacije, što bi činilo istorijski korak ka promociji školskog sporta a sve bi krenulo upravo iz Beograda. Imamo veliku podršku države Srbije, Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda, bez kojih ne bi na ovako velikom nivou sprovodili takmičenja u glavnom gradu – istakao je Željko Tanasković.

FOTO: Momčilo Božić

Pored predsednika Saveza Željka Tanaskovića i generalnog sekretara Uroša Savića, sastanku su prisustvovali državni sekretar za sport Predrag Peruničić i gradska sekretarka Dragana Belojević, koji su podržali Savez u daljem radu i razgovarali sa predstavnicima ISF.

FOTO: Momčilo Božić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter