0
Boks

BOKSERSKA SLS: Borovčanin – cilj je medalja na velikim takmičenjima, od sada i po dva stranca u ligi

Objavljeno: 02.10.19 u 13:50

Ljubitelje boksa u Srbiji očekuje poslastica. Superliga Srbije u Boksu kreće od naredne nedelje

U novoj sezoni Superlige takmičiće se sedam klubova biće podeljeni u dve grupe. Jedna će imati četiri tima (Loznica, Radnički Niš, Vojvodina i Radnički Kragujevac), dok će se u drugoj grupi takmičiti tri tima (Radnički Beograd, Metalac Valjevo i Sombor). Na otvaranju nove sezone timovi su se predstavili u butiku ‘Ranko’ na Trgu republike.

Predsednik bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin najavio je novu sezonu.

– Superliga je takmičenje koje okuplja najbolje boksere u Srbiji, takođe publika ima priliku da uživa u dobrom poksu, a pune tribine doprinose napretku boksa u želji da se uskoro sa najvećih svetskih takmičenja vraćamo sa medaljom – počeo je Borovčanin.

Borovčanin za novu sezonu najavljuje jednu novinu, a to su strani bokseri u domaćem šampionatu.

– Dozvolili smo svakom klubu po dva strana borca. Sombor se odlučio da dovede Kubance, Radnički iz Beograda Ruse, dok je niški radnički doveo dvojicu Bugarina, a Loznica dvojicu bosanskih boksera – rekao je Borovčanin.

Nikola Jovanović je ispred Radničkog Beograd najavio novu sezonu.

– Prošle godine smo bili četvrti, želja nam je bila samo da boksujemo. Slavimo sada 100 godina postojanja kluba, pojačali smo se i želimo titulu – istakao je Jovanović.

Borbu za titulu najavio je i Vladimir Bubaš.

– Velika je ovo stvar za Sombor i naš klub. Pojačali smo se borcima iz Hrvatske i sa kupe, želimo da se borimo za titulu – ističe Bubaš.

Milosav Savić ispred Metalca Valjevo  najavljuje odbranu titule.

– Vraćamo se nazad na posao. Želimo ponovo da osvojimo titulu, svi klubovi su se pojačali, očekuje nas zanimljivo prvenstvo – ističe Savić.

Legendarni Mirko Puzović izneo je svoje mišljenje o novoj sezoni Superlige Srbije u boksu. 

– Očekuje nas druga sezona, a to je važno za naš boks. Verujem da ćemo plemenitu veštinu boks vratiti na stare staze slave. Na kraju neka pobedi najbolja ekipa, rekao je Puzović.

FOTO: BS Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter