0
Atletika

MARATON: Bekele u Berlinu umalo oborio svetski rekord

Objavljeno: 29.09.19 u 15:26

Etiopski atletičar Kenenisa Bekele pobedio je danas na maratonu u Berlinu i umalo oborio svetski rekord.

Bekele je pobedio rezultatom dva sata, minut i 41 sekundu i za dve sekunde bio je sporiji od svetskog rekorda, koji je Kenijac Elijud Kipčoge postavio prošle godine u Berlinu.

Bekele i petorica trkača prošli su polovinu trke za sat, minut i pet sekundi, a na 30. kilometru ostala su ih trojica. Bekele je preuzeo vođstvo od Birhanua Legesea na 40,5 kilometara, nadoknadio 12 sekundi zaostatka i sjajnim sprintom pobedio, ostvarivši drugo najbolje vreme u istoriji maratona.

Etiopski maratonac Legese je zauzeo drugo mesto ličnim rekordom od 2:02,48, dok je Sisaj Lema, takođe iz Etiopije, bio treći sa 2:03,36.

Kipčoge nije učestvovao, pošto se priprema za oktobar i specijalno organizovanu trku u Beču, u kojoj će pokušati da postane prvi takmičar koji je istrčao maraton ispod dva sata.

U konkurenciji maratonki u Berlinu je pobedila Ašete Bekere iz Etiopije rezultatom 2:20,14 sata. Njena sunarodnica Mare Dibaba zauzela je drugo mesto sa sedam sekundi zaostatka, dok je treća bila Kenijka Sali Čepjego rezultatom 2:21,06.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter