0
Odbojka

FOTO: www.fivb.org

SVETSKI KUP: Novi poraz odbojkašica, ovoga puta od branioca trofeja Kine!

Objavljeno: 28.09.19 u 12:15

Odbojkašice Srbije zabeležile su treći poraz u nizu, pošto je od njih bila bolja Kina sa 3:0 (25:14, 25:21, 25:16) u desetom kolu Svetskog kupa.

Srpkinje Svetski kup ne igraju u najjačem sastavu, a upisale su treći poraz u nizu, posle Južne Koreje i Japana, pa sada imaju učinak od četiri pobede i šest poraza.

Kineskinje su osigurale odbranu trofeja i došle do petog zlata u Svetskom kupu sa maksimalnim učinkom od 10 trijumfa

Srpkinje su imale prednost na startu prvog seta, ali prednost od dva poena se brzo istopila, pa je sredinom seta bilo 16:10. Kineskinje su nastavile da igraju dobro i rutinski privele taj deo igre kraju, a dobro otvorile i drugi set.

Srbija se u tom delu igre dobro držala, došla je i do egala u završnici (18:18), ali nisu naše devojke imale snage za preokret. U trećem setu Srpkinje nisu imale dovoljno snage, Kineskinje su ponovo podigle nivo igre i na kraju bile sigurne, iako je Srbija ponovo pripretila u završnici.

Još jednom najefikasnija kod naših bila je Ana Bjelica sa 15 poena, a pratile su je Katarina Lazović sa 13 i Bianka Buša sa šest poena. Na drugoj strani istakla se Ting Džu sa 18 poena. Čanging Džang je imala 16, a Sjangju Gong 11 poena.

Srbija naredni meč igra protiv Dominikanske Republike od 5.30 u nedelju, čime završava Svetski kup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter