0
Atletika

ATLETIKA: Humani gest Sunkara Daboa

Objavljeno: 28.09.19 u 09:10

Atletičar Gvineje Bisao Braimi Sunkar Dabo žrtvovao je svoj rezultat večerašnje kvalifikacioke na 5.000 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi, kako bi pomogao premorenom Džonatanu Bazbiju sa Arube da završi trku.

Bazbi se mučio, nije mogao da hoda i počeo je da posrće u poslednjem krugu. Dabo je to video, prekinuo je da trči i zagrlio ga, zatim ga je malo i vukao ali mu je pomogao da dodje do cilja.

Oni su trku završili sa skoro pet minuta zakašnjenja za pobednikom Selemonom Baregom iz Etiopije, ali su dobili veliki aplauz na stadionu Kalifa, na kome su celog dana radili rashladni uredjaji kako bi se atletičarima olakšalo takmičenje, zbog velikih vrućina u Dohi.

– Svaki sportista bi u toj situaciji uradio isto. To je normalno, pomoći nekome iz druge zemlje. Zahvalio mi je – rekao je Dabo putem prevodioca.

Bazbi i Dabo su jedini atletičari svojih zemalja na Svetskom prvenstvu u Dohi. Obojica su dobili specijalne pozivnice koje dozvoljavaju zemljama bez jakog trkačkog programa da pošalju po jednog sportistu na takmičenje, čak iako ne ispunjava kvalifikacione standarde.

Dabo je pre trke rekao da mu nije cilj da se plasira u finale, već samo da istrči najbolji rezultat.

Svetsko prvenstvo počelo je danas u Dohi i trajaće do 6. oktobra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter