0
Ostali sportovi

VATERPOLO: Silovit start Radničkog u Makarskoj

Objavljeno: 22.09.19 u 09:10

Vaterpolisti Radničkog odlično su otvorili sezonu u Regionalnoj ligi, pošto su u Makarskoj ubedljivo savladali tim Galeba, rezultatom 18:8.

Ekipa Galeba značajno se pojačala u odnosu na prošlu sezonu, nekolicinom igrača iz splitskih A1 ligaša, ali je Radnički potvrdio da je jedan od glavnih pretendenata na tron.

Besprekornu prvu četvrtinu Kragujevčani su rešili u svoju korist sa 4:0, a Dobožanov je prvi put izvadio loptu iz mreže tek posle nešto više od 10 minuta igre (6:1). Međutim, odmah zatim nastavljena je serija gostujućih igrača koja je prekinuta 30 sekundi pre poluvremena, pogotkom Kaleba iz peterca – 9:2.

U drugom delu susreta, trener Uroš Stevanović šansu je pružio golmanu Todorovskom, koji je u trećem periodu odbranio i peterac. Šumadinci su u nastavku meča uvećavali vođstvo, a u par navrata imali su i dvocifrenu prednost (17:7, 18:8).

Najefikasniji bio je Nikola Lukić sa pet golova, a u stopu ga je pratio Nebojša Toholj sa četiri, dok je Danil Frolov dao tri.

Ovosezonski debi pred domaćom publikom Radnički će imati u subotu, 28. septembra, od 20 časova, protiv novosadske Vojvodine, dužnika iz prošle sezone.

Galeb – Radnički 8:18 (0:4, 2:5, 4:4, 2:5)

Gradski bazen u Makarskoj.
Gledalaca: 100.
Sudije: Jakov Blašković i Leo Kuzmanić (obojica iz Hrvatske).

GALEB: Podrug, Kaleb 2, Tonković, Kuzmanić 1, Bućan, Vukić 2, Sumić, Marinović, Rašić, Šarić, Glibo 1, Popović 2, Topić, Kapović. Trener: Čović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 1, Toholj 4, Frolov 3, Lobov 1, Dino 1, Panić, Tanasijević, Lukić 5, Tomašević, Todorovski, Pljevančić 1. Trener: Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter