0
Ostali sportovi

FOTO: KVK Radnički Kragujevac

LEN EVRO KUP: Radnički startovao pobedom!

Objavljeno: 14.09.19 u 10:02

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca upisali su izuzetno važnu pobedu na startu turnira prve runde kvalifikacija za Kup Evrope, u Egeru, pošto su savladali ekipu Šturma iz Rusije, rezultatom 9:7.

Kragujevčani su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 3:0, golovima Frolova, Toholja i Dina, a sa „plus tri“ su i otišli na prvi predah (4:1).

Međutim, ruski tim odgovara na isti način i u periodu od jednog minuta postiže čak tri gola, za izjednačenje – 4:4. Za novo vođstvo Šumadinaca pobrinuli su se Janković i Toholj (6:4),a Ruhlov 46 sekundi pred poluvreme vraća neizvesnost – 6:5.

Ubrzo su se izabranici Uroša Stevanovića vraatili na dva gola „viška“ sa koliko su ušli i u poslednju deonicu (8:6), a do kraja su održavali stečeno vođstvo.

Najefikasniji sa po dva gola bili su Filip Janković, Nebojša Toholj i Gijom Dino, a u strelce su se upisali još Stefan Branković, Danil Frolov i Sergej Lobov.

Vaterpolisti Radničkog u drugom kolu sastaju se sa ekipom Solarisa iz Šibenika, u subotu od 20.15 časova.

U prvom meču prve runde, domaći Eger ubedljivo je savladao Solaris iz Šibenika, rezultatom 14:6, a među najzapaženijim igračima pobedničkog tima bio je srpski reprezentativac Strahinja Rašović, trostruki strelac.

Radnički – Šturm 9:7 (4:1, 2:4, 2:1, 1:1)
EGER – Bazen Aladar Bičkej. Sudije: Korižna (Poljska), Teiksido (Španija). Peterci: Radnički 1(1).
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 2, Toholj 2, Frolov 1, Lobov 1, Dino 2, Pljevančić, Radovanlija, Lukić, Tomašević, Todorovski.
ŠTURM: Semikov, Emelianov, Bogdanov, Mano, Kovalenko 2, Salnikov, Bukov, Kuzmenkov 1, Ruhlov 2, Pronjin 1, Krigin, Fedotov 1, Saratov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter