0
Odbojka

FOTO: OSS

BRAVO LAVICE: Odbojkašice Srbije brane titulu šampiona Evrope, Italija pala u polufinalu!

Objavljeno: 07.09.19 u 18:13

Odlična vest za ljubitelje odbojke, srpske odbojkašice braniće titulu šampiona Evrope osvojenu u Azerbejdžanu pre dve godine

U prvom polufinalu u Ankari naše dame bile su bolje od Italije sa 3:1. (25:22, 25:21, 21:25, 25:20)

Sam početak meča pripao je Italijankama koje su sigurnom igrom otvorile meč. Brzo su došle do četiri poena prednosti. Nakon neizvesne igre set je prelomljen odličnom kontrom Tijane Bošković na 21:20. Nakon dve set lopte, naše dame došle su do prednosti od 25:22.

Povele su dva puta na početku Italijanke, prvo 4:1, potom 7:4, ali su se naše odbojkašice brzo vratile u set. Uspele su Italijanke da se vrate u završnici seta, te je Srbija nakon nekoliko grešaka na kratko prepustila prednost Italiji. Ipak, naše dame dobile su set rezultatom 25:21.

Treći set počele su naše odbojkašice odlično, a brzo su se vratile protivnice u meč. Uspele su da naprave seriju 6:1. U nastavku se igralo poen za poenom, te su na kraju italijanke dobile set 25:21.

Brzo su se trgle šampionke Evrope i sveta, sigurnom igrom i stvorile su prednost od 15:10. Italija je jedino uspela da smanji na tri poena zaostatka, a potom su naše dame ubacile u petu brzinu i dobiju set 25:20 i zasluženo su došle do novog finala.

Protivnik odbojkašicama Srbije, biće pobednik drugog polufinalnog para, u kome se sastaju domaćin Turska i Poljska, koje su takođe domaćini ovog šampionata, pošto se prvi deo, pored Turske, igrao i u njihovoj zemlji.

FOTO: OSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter