0
Odbojka

FOTO: osssrb.org

EP ZA ODBOJKAŠICE: Rumunke pružile ozbiljan otpor, ali tri seta je dovoljno da Srbija bude u četvrtfinalu

Objavljeno: 01.09.19 u 17:18

Odbojkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Turskoj, pošto su sa 3:0 savladale Rumuniju.

Posle odličnih partija u grupnoj fazi, srpske odbojkašice su u osmini finala za rivala imale ekipu koja ne spada u vrh ženske odbojke, ali je često umela da bude neugodna, što je bio slučaj i danas.

U ovoj utakmici selektor Terzić je odmarao najbolju igračicu Tijanu Bošković, a najefikasnija danas je bila Brankica Mihajlović sa 12 osvojenih poena.

Rumunke su odmah na startu došle do četiri poena viška koje su održavale sve do sredine seta, kada su naše devojke počele tu razliku da ‘tope’.

Od rezultata 16:18, Rumunija je osvojila dva, a Srbija devet poena i time osvojila prvi set. Na krilima tog preokreta, izabranice Zorana Terzića odigrale su sjajno u drugom delu meča koji su dobile više nego rutinski as 25:17.

Ponovo je u trećem setu viđena drama, ali još jednom sa srećnim krajem za Srbiju. Igralo se gotovo poen za poen, i u mini-serijama, a u završnici je ponovo isplivao kvalitet i sa 25:23 Srpkinje su došle do trijumfa od 3:0 u setovima i plasmana u četvrtfinale.

Borba za ulazak u polufinale na programu je za dva dana, a rival će najverovatnije biti pobednik meča osmine finala između Azerbejdžana i Bugarske.

Srbija – Rumunija 3-0 (25:20, 25:17, 25:23)

Srbija: Buša 5, Lazović, M. Popović 11, Mihajlović 12, Ognjenović 1, Veljković 4, Pušić, Bjelica 10, Aleksić 5, S. Popović, Milenković, Blagojević 4.

Rumunija: Bačiu 2, Rgojinaru, Buterez 8, Balintoni 2, Albu, Jancu 1, Ungureanu 12, Kalota 2, Trica 3, Tucmeanu, Fales 4, Onjekeve 4.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter