0
Ostali sportovi

SP U LETNJEM BIATLONU: Srbija sa sedam takmičara u borbi za medalju,

Objavljeno: 22.08.19 u 20:08

Sutra zvanično počinje svetsko prvenstvo u letnjem biatlonu u Belorusiji. Na prestižnom takmičenju prisustvovaće čak sedam takmičara iz Srbije.

Svetsko prvenstvo se održava u Raubiču, nadomak Minska.

Reprezentacija Srbije otputovala je u Belorusiju u sastavu: Maida Drndić, Berina Sinanović, Denis Džeković, Sabahudin Rastić, Omer Hodžić, Omar Hodžić i Damir Rastić. Srpski nacionalni tim predvode treneri Edin Hodžić i Vjačeslav Nikiforov.

 

Takmičenje u Belorusiji traje tri dana a učesnici će se takmičiti u tri discipline, super sprint, sprint i potera. U petak su na programu kvalifikacije, pa finale za juniorski i seniorski super sprint, u obe konkurencije.

Dan kasnije, u subotu, na programu je sprint. Biatlonci, juniori i seniori, trče 7,5 km, a biatlonke, juniorke i seniorke 6 km. Poslednjeg dana na programu je potera, muškarci trče 10 km, dok žene 7,5 km, u obe starosne kategorije.

 

Autor – Lazar Kuzmanović 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter