0
Evropske lige

PREVELIKI TERET: Kompani nije više u ulozi trenera-igrača, Englez preuzima kormilo Anderlehta

Objavljeno: 22.08.19 u 17:43

Vensan Kompani više neće obavljati funkciju trenera u Anderlehtu. Odlučio je da ostane  u ulozi igrača.Belgijski šampion svake godine sebi postavlja najviše ciljeve, a jedna od tih je svakako osvajanje prvenstva. Sličnu zamisao imao je i Vensan Kompani koji je dobio poverenje da bude  trener-igrač, ali se ispostavilo da je to preveliki teret za belgijskog veterana.

Njega će u trenerskoj ulozi zameniti Sajmon Dejvis, nekadašnji šef akademije Mančester Sitija, do danas trener u stručnom štabu briselskog velikana.

Igrači i stručni štab rade na tome da pronađu pravi sistem koji svima odgovara. Uvek će biti promena, pogotovo na startu novog projekta. Ništa ne može da se promeni preko noći. Potrebni su nam mir i stabilnost kako bismo te promene sproveli u delo. Za početak, Vensan će odsad biti samo kapiten ove ekipe, ne i trener. On želi da se koncentriše samo na igračku karijeru i da ove momke vodi do uspeha – rekao je Dejvis

Nije tajna da Kompani želi da sprovodi isti stil igre poput stila Pepa Gvardijole, što je naišlo na udaru kritika. Dejvis neće odustati od zamisli belgijske legende:

Vensan voli klub i želi da mu pruži svoje znanje i sve što je stekao tokom godina. Važno je da ima pravu asistenciju i usmerenje, a ja ću pokušati to da mu omogućim kao trener. Vini želi uspeh, kao i svi mi, to navijači zaslužuju – zaključak je Dejvisa 

Sledeću utakmicu Anderleht gostuje Genku (sutra od 20:30 časa).

Autor – Lazar Kuzmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter