0
Ostali sportovi

MMA: Vuk Vukmirović „giljotinom“ presudio Amerikancu (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.19 u 22:33

Mladi srpski MMA borac Vuk Vukmirović (23) trijumfom je započeo put ka svetlima velike pozornice odnsono UFC oktagonima. 

U svojoj prvoj borbi u kategoriji do 84kg (185lb) održanoj u okviru „Fight night – chapter IV“ u američkom gradu Pueblo Kolorado savladao je domaćeg takmičara Erika Virdžila (1-1) i to nokautom u 41. sekundi prve runde.

Nemilosrdni Srbin je od prvog gonga krenuo silovito, plasirao je nekoliko udaraca u glavu rivala, a onda je sačekao priliku i popularnom „giljotinom“ okončao meč već posle nešto više od pola minuta uz gromoglasnu podršku sa tribina.

– Svestan sam da je sve ovo još uvek na niskom nivou, ali od nečega moram da krenem. Znam da je potrebno mnogo rada i odricanja da bih stigao do velikih MMA organizacija. Ovakva pobeda može samo da mi bude dodatna motivacija ka ostvarenju sna. Ne želim da ispadne da pucam visoko posle prvog meča, ali cilj mi je da jednog dana dođem do UFC borbi i zbog toga sam krenuo u sve ovo – izjavio je momak rođen u Prištini 1996. godine.

Zanimljivo je da iako se bori za „Hybrid Nations“ klub iz Avona u Koloradu Vuk je pre i posle meča nosio majicu Kik boks kluba Obrenovac (grada u kom je odrastao) u kom je trenirao četiri godine, pre nego što se preselio u SAD. Na taj način želeo da se zahvali svima koji su mu pomogli u razvoju.  Naravno da je neizbežno bilo da Vukmirović i njegov tim trijumf proslave uz srpske trobojke, ali i uz stihove – Znam da preko je bolje, ali preko nije moje, Preko nije lova laka, preko nije moja majka, Gde su sada moja braća? Ko šta pije, plaćam…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter