0
Ostali sportovi

FOTO: Starsport.rs

NADMAŠIO FELPSA: Dresel osvojio osam medalja na SP u plivanju

Objavljeno: 28.07.19 u 19:25

Američki plivač Kejleb Dresel osvojio je danas osmu medalju na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu, pošto je osvojio srebro u štafeti 4×100 metara mešovito.

Dresel je postao prvi plivač koji je osvojio osam medalja na jednom Svetskom prvenstvu. Osvojio je šest zlatnih i dve srebrne medalje u Južnoj Koreji.

Zajedno sa Rajanom Marfijem, Endruom Vilsonom i Nejtanom Edrijanom bio je za 0,35 sekundi sporiji od štafete Velike Britanije, koja je pobedila rezultatom 3:28,10 minuta, što je novi evropski rekord.

Britanci su plivali u sastavu Luk Grinbenk, Adam Piti, Džejms Gaj i Skot Dankan. Bronzanu medalju osvojila je Rusija sa 0,71 sekundom zaostatka. Za Rusiju su plivali Evgenij Rilov, Kiril Prigoda, Andrej Minakov i Vladimir Morozov.

Mađarska plivačica Katinka Hošu osvojila je zlatnu medalju u trci na 400 metara mešovito na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu.

Hošu je pobedila rezultatom 4:30,39 minuta i nastavila dominaciju u toj disciplini. Ona je postala prva plivačica koja je osvojila pet titula svetskog šampiona u jednoj disciplini.

Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Je Šiven sa zaostatkom od 1,68 sekundi, a bronzu je osvojila Jui Ohaši iz Japana sa 1,94 sekundi zaostatka. U konkurenciji muškaraca na 400 metara mešovito pobedio je Daija Seto iz Japana rezultatom 4:08,95 minuta.

Amerikanac Džej Literland osvojio je srebro sa 0,27 sekundi zaostatka, dok je bronzu osvojio Novozelandjanin Luis Klereburt sa 3,12 sekundi zaostatka.

Američke plivačice osvojile su zlatnu medalju u štafeti 4×100 metara mešovito, uz dva nova svetska rekorda u toj trci na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu.

Regan Smit postavila novi svetski rekord na 100 metara ledjno rezultatom 57,57 sekundi, a njena ekipa pobedila je rezultatom 3:50,40 sekundi, što je novi svetski rekord u štafeti 4×100 metara mešovito.

Amerikanke su popravile sopstveni svetski rekord iz Budimpešte 2017. godine, koji je iznosio 3:51,55 minuta. Osim Regan Smit za SAD plivale su Lili King, Kelsi Dalija i Simone Manuel.

Srebrnu medalju osvojila je selekcija Australije sa zaostatkom od 3,02 sekunde, a bronzanu medalju osvojila je Kanada sa 3,18 sekundi zaostatka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter