0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter screenshot

SVETSKO PRVENSTVO: ‘Delfini’ pobedili Nemce na peterce, sledi borba za peto mesto!

Objavljeno: 25.07.19 u 10:30

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas posle boljeg izvodjenja peteraca selekciju Nemačke sa 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3; 5:4) i igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu u Južnoj Koreji.

Regularni deo meča završen je rezultatom 12:12, a izjednačenje Srbiji doneo je Đordje Lazić 20 sekundi pre kraja.

Prethodno, srpski tim igrao je nešto slabije, sredinom treće četvrtine vodio je sa 7:6, ali je Nemačka zatim za nepunih minut i postigla tri gola. Nemci su vodili i sa 12:10, ali je ekipa Dejana Savića uspela da izbori penale.

U penal seriji za Srbiju su pogadjali Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović, dok kod nemačkih vaterpolista jedino nije bio siguran Luk Gilen, kome je srpski golman u prvoj seriji odbranio šut.

Izabranici Dejana Savića će za peto mesto na šampionatu igrati sa Australijom, koja je pobedila Grčku sa 9:8. Ta utakmica na programu je u subotu od 8.30.

– Mnogo slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dodje sebi i odigra na svom nivou. O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom – rekao je selektor Dejan Savić.

Golman Srbije Dimitrije Rističević rekao je da je odbrana danas bila najgori deo tima.

– Teško posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo u završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto – naveo je on.

Reprezentativac Srbije Radomir Drašović rekao je da je jedina pozitivna stvar pobeda.

– Jedina pozitivna stvar, posle teških momenata u igri, je pobeda. Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan – rekao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter