0
Ostali sportovi

PLIVANJE: Mađar oborio rekord Felpsa star deset godina

Objavljeno: 24.07.19 u 15:30

Mađarski plivač Krištof Milak osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji uz novi svetski rekord.

Milak je trku završio za minut i 50,73 sekunde i tako oborio rekord legendarnog Majkla Felpsa postavljen pre deset godina u Rimu i koji je iznosio 1:51,51.

Ovaj 19-godišnji plivač postao je prvi tinejdžer koji je osvojio titulu šampiona sveta još od Majkla Felpsa kojem je to pošlo za rukom kada je imao 18 godina.

Japanac Daija Seto osvojio je srebro, dok je bronza pripala Južnoafrikancu Čadu le Krosu.

Italijanska plivačica Federika Pelegrini osvojila je zlatnu medalju u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Ova 30-godišnja Italijanka je stazu preplivala za minut i 54,22 sekunde i iza sebe ostavila 18-godišnju Australijanku Ariarne Titmus i Švedjanku Saru Sjestrem.

Još jedno zlato Italiji danas je doneo Gregorio Paltrinijeri koji je 800 metara preplivao za sedam minuta i 39,27 sekundi, dok je Britanac Adam Piti bio najbrži u finalu trke na 50 metara prsno (26,06 sekundi).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter