0
Ostali sportovi

FOTO: waterpoloserbia.org

VATERPOLISTI SU SPREMNI: Počinje ‘operacija Španija’

Objavljeno: 20.07.19 u 14:24

Posle odlične igre, pobede protiv Grčke i plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva Dejan Savić je srpskim igračima dao slobodno do večernjeg treninga.

Dušan Mandić nije preventivno bio u bazenu zbog lakših problema a uvetom, Strahinja Rašoviću je bolje, spao je otok na nozi i normalno trenira.

Naravno i dalje se komentarisala igra sa jakom Grčkom i posebno podvlačila činjenica da je kandidat za medalju ostao na samo tri postignuta pogotka.

– Naša pobeda uvek polazi iz odbrane. Tako je generacijama unazad. Sve smo ispoštovali, sve četiri četvrtine igrali sa maksimalnom koncentracijom – rekao je Dušan Mandić.

Odbrana koju zahteva Savić je bila pretežak problem za Grke, a Dimitrije Rističević je od 19 udaraca odbranio 16, bio prva ličnost utakmice.

– Već sam zaboravio Grke. Imamo veliko samopouzdanje, jedva čekamo nastavak takmičenja. Ali nema euforije, još ništa nije specijalno uradjeno – kaže Rističević.

Imponuje atmosfera, zajedništvo, gotovo sve vreme momci provode vreme zajedno. I tokom igre je glasno bodrenje, a svemu tom ton daje selektor Savić koji je protiv Grčke skoro promukao.

– Nama ostaje da čekamo rivala i biće to Španija. Odlična ekipa, setite se finala Evropskog prvenstva. Pobedili su nas u Zagrebu nedavno, ali to ništane znači. Ako hoće da pobede moraće da daju maksimum kao i mi – tvrdi Viktor Rašović.

Đorđe Lazić je odigrao najbolju utakmicu na turniru;

– Probili smo led, imamo samopouzdanje i lakše igramo. Protiv Španije nema mnogo priče, daćemo sve od sebe da prodjemo dalje.

Sutra u osmini finala Nemačka je potpuni favorit protiv Južne Afrike, kao i Španija protiv Japan, SAD i Grčka, odnosno, Australija i Crna Gora će voditi veliki dvoboj u kojem su šanse izjednačene.

U Gvandžuu su danas stigli i predstavnici saveza: predsednik Viktor Jelenić, predsednik Skupštine Saša Vlaisavljević, potpredsednik Skupštine Danilo Ikodinović, generalni sekretar Nemanja Marijan i član Upravnog odbora Ivan Banjac.

Vreme je toplo ali oblačno sa kišom. Za nedelju je najavljeno veliko nevreme, a i do kraja šampionata neće biti baš sunčanih dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter