0
Ostali sportovi

BOKS: Srpski bokseri na Zlatiboru bruse formu za Svetsko prvenstvo u Rusiji!

Objavljeno: 18.07.19 u 12:24

Srpski bokseri na Zlatiboru bruse formu za Svetsko prvenstvo u Rusiji

Bokserska reprezentacija Srbije započela je tronedeljne bazične pripreme na Zlatiboru. Srpski bokseri na našoj planinskoj lepotici bruse formu za dolazeće Svetsko prvenstvo čiji start je zakazan za 12. septembar 2019. u ruskom Jekaterinburgu.

Nakon pauze koju su imali posle Evropskih igara održanih u Minsku, naši bokseri su imali neophodna testiranja na odseku za Fiziologiju napora na VMA u Beogradu. Na osnovu dobijenih rezultata stručni štab je napravio plan i program i pragove napora svakom bokseru pojedinačno.

Upravni odbor Bokserskog saveza Srbije je nakon prestanka saradnje sa Miodragom Perunovićem odlučio da novi selektor bude Milan Piperski, dosadašnji selektor omladinskih selekcija i naš proslavljeni šampion, dok je omladince preuzeo Dragan Vasiljević Durunga, koji radi i sa kadetima i juniorima.

Milan Piperski je na mestu kondicionog trenera zadržao Igora Tomaševića, dok je za asistenciju pozvao sve lične trenere boksera koji su se našli na njegovom spisku, po ugledu na najuspešnije bokserske zemlje sveta. Od trenera su se odazvali Miodrag Milić, Mane Marčeta i Vratislav Pešić, dok su ostali najavili prijiključivanje timu u kasnijem periodu.

Na pripremama na Zlatiboru učestvuju: 52 kg – Dušan Janjić, 57 kg – Nemanja Gavrilović, Veljko Gligorić, Nenad Momirski, 63 kg – Aleksandar Konovalov, Damjan Grmuša, Nenad Jovanović, 69 kg – Dejan Dašić, Milan Vranković, Petar Stošić, 75 – kg Sandro Poletan, Đorđe Bujišić, Milosav Savić, Aleksa Marković, 81 kg – Slobodan Jovanović, Saša Milovac, Filip Stanković, Nikola Stevanović, 91 kg – Marko Docić, Tadija Nikolovski, +91 kg Vladan Babić.

Pored seniora na Zlatiboru pripreme odrađuju i seniorke koje očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Španiji od 24. avgusta.

Kadeti se nalaze u Banji Koviljači gde pod budnim okom selektora Vasiljevića španuju mišiće i spremaju se za Evropsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u Gruziji od 2. do 12. avgusta 2019.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter