0
Atletika

ATLETIKA: Bronzani dvojac stigao u Srbiju

Objavljeno: 15.07.19 u 18:53

Srpski atletičari postigli su veliki uspeh na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke koje je održano od 11. do 14. jula u Švedskoj. Našu reprezentaciju činilo je 11 takmičara, pet atletičara i šest atletičarki.

Danas je u prostorijama Atletske dvorane na Banjici tim povodom održana Konferencija za medije kojoj su prisustvovali svi učesnici ovog šampionata.

Posle osvojene juniorske zlatne medalje na Prvenstvu Evrope u Grosetu 2017. godine, Milica Gardašević osvojila je bronzanu medalju skokom od 6.43 metara u konkurenciji takmičarki do 23. godine.

– Naravno da sam zadovoljna plasmanom i rezultatom, iako smatram da sam mogla bolje. Uvek može bolje. Što se tiče samog takmičenja ekipa je bila sjajna i imala sam odličnu podršku. Nažalost imala sam manjih problema sa zglobom, zbog čega nije došlo do novog ličnog rekorda za koji sam spremna, ali nastavljamo dalje sezonu – rekla je Gardaševićka.

Njen trener, Marko Milinkov istakao je kako je ponosan na svoju pulenku i kako je ovaj rezultat bio očekivan.

– Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali naš cilj je ostvaren, a to je medalja. Nije bilo lako, okolnosti na takmičenju nam nisu išle na ruku, ali sam presrećan kako se ona izborila sa svim tim – rekao je Milinkov.

Elzan Bibić je u dramatičnoj završnici trke na 1500m, zauzeo treće mesto rezultatom 3:50,90. Njemu je srebro izmaklo iz ruke za samo jednu stotinku a dva dana nakon ovog ostvarenja on kaže da je zadovoljan bronzom uprkos tome.

– Iako nakon trke u subotu nisam odmah bio zadovoljan bronzom, sada jesam. Trka se nije odvijala onako kako sam planirao, na početku je bila jako spora, pa sam ja morao da povedem i ubrzam. Želeo bih da se zahvalim Atletskom savezu Srbije i celom timu koji je uz mene, i koji me podržava da pravim dobre rezultate, a ja ću im se odužiti medaljama – rekao je Bibić.

Rifat Zilkić otkrio nam je da su u jednom trenutku sa tribina pomislili da je ostao bez ijedne medalje.

– Nakon kvalitetno odrađenih priprema, otišli smo spremni na EP U23, sa velikim ambicijama. Trka je krenula veoma veoma sporo i sve ono što smo planirali pre toga „bačeno je u vodu“. Tada sam pomislio, ovde je sve moguće. Nama se sa jedne pozicije učinilo da je ostao bez medalje, potom je na semaforu u jednom momentu bio drugi, a zatim ipak treći. Ova trka je jedna velika pouka za nas, i u ovakvim disciplinama trči se na plasman, a ne na rezultat. Ovo je moja 25.-ta medalja sa velikih evropskih i svetskih takmičenja u svim uzrasnim kategorijama, osim u onoj najvećoj – seniorskoj, tako da se nadam, da će uskoro i jedna takva biti u mom vlasništvu.

Selektor Edin Zuković najavio je da nas do kraja sezone očekuje Prvenstvo Evrope za juniore/ke, zatim EYOF, pa Ekipno seniorsko prvenstvo i krajem septembra Prvenstvo sveta u Dohi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter