0
Atletika

ATLETIKA: Prvenstvo Evrope za mladje seniore/ke

Objavljeno: 10.07.19 u 15:34

Naša reprezentacija juče je krenula put Jevlea, središnjem delu Švedske i Skandinavskog poluostrva.

Od glavnog grada, Štokholma udaljen je 175km severno. Ovaj grad će naredna tri dana biti domaćin Evropskog šampionata za mladje seniore/ke. Lepšu polovinu predstavljaće 6 atletičarki koje su otišle sa zeljom da pruže svoj maksimum.

Prvog dana Evropskog prvenstva za mladje seniore/ke, na startu trke 100m prepone, pojaviće se Anja Lukić i Milica Emini.

Anja Lukić, članica atletskog kluba Crvena Zvezda i pulenka trenera Slobodana Stojića, je svojim ličnim rekordom od 13.57 izborila mesto u reprezentaciji Srbiji. Anja će trčati u petoj kvalifikacionoj grupi od 16.48h. Ona se za ovu sezonu spremala na pripremama na Kritu.

– Prema listama prijavljenih, konkurencija je veoma jaka što me dodatno motiviše da dam svoj maksimum. Iako na dosadašnjim takmičenjima nisam ispunila sve što smo planirali trener i ja, mislim da sam spremna za predstojece Evropsko prvenstvo. Očekujem dobar rezultat i plasman – rekla je Lukićeva.

Milica Emini ima najbolji rezultat od 13.74 sekunde, njega je uspela da ostvari zajedno sa trenerom Fedjom Kamasijem. Milica će trčati u trećoj kvalifikacionoj grupi od 16.34h. U polufinale prolaze prve četiri takmičarke iz svake grupe I četiri najbrže po rezultatu.

– Ove godine sam nesto ranije pocela pripreme za madje seniorsko Evropsko Prvenstvo i dosta sam zabovoljna treninzima koje sam do sad uradila. Sto se tiče takmičenja nadam se ličnom rekordu i prolasku u polufinale , a posle sta bude bice. Svaka trka je trka za sebe i nikad se ne zna sta moze da se desi – rekla je Milica, članica AK Vojvodina Novi Sad.

Kao I u prethodnoj disciplini, tako ćemo I u skoku u dalj na zaletištu gledati dve naše takmičarke, Milicu Gardašević I Saru Lukić.

Milica Gardašević članica je AK Vojvodina Novi Sad I zajedno sa svojim trenerom Marko Milinkovim postigla je već do sada ogroman uspeh, kada je postala šampionka Evrope u juniorskoj konkurenciji. Miličin lični rekord je 6.64m, a ona se za ovu sezonu pripremala na Kritu, kao I Sara Lukić.

– Očekujem borbu za visok plasman, I skokove preko 6.50m – bila je kratka Gardaševićka.

Sara Lukić ove godine pokazala je veliki napredak, kada je na nekoliko takmičenja imala daljine preko 6 metara, a njen najdalji skok je 6.25m. Ona je članica Atletskog kluba Crvena Zvezda, a trenira je Slobodan Stojić.

FOTO: Atletski savez Srbije 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter