0
Atletika

ATLETIKA: Naši takmičari na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke

Objavljeno: 09.07.19 u 16:51

Prvenstvo Evrope U23 održaće se u Švedskom gradu, Jevle od 11. do 14.jula, a prijavljeno je 1105 učesnika, 597 u muškoj i 508 u ženskoj konkurenciji iz 50 zemalja starog kontinentna.


Evropsko prvenstvo za mladje seniore/ke je takmičenje u kom pravo učešća imaju atletičari i atletičarke do 23.godine. Naša zemlja će na pomenutom takmičenju imati 11 predstavnika, šest u ženskoj konkurenciji i pet u muškoj.

Milica Gardašević i Sara Lukić skakaće u dalj, Anja Lukić i Milica Emini trčaće na 100m prepone, Marija Stojadinović skakaće troskok i Zorana Grujić će trčati na 3000m stipl. Elzan Bibić trčaće na 1500m i 5000m, Jasmin Halili skakaće u vis,

Prvi naš reprezentativac koji će probiti led biće Aleksa Kijanović pulen trenera Stanoja Burlića, koji će kvalifikacije na 100m imati 11.jula od 10.45h. Kijanović se za ovo takmičenje pripremao na Kipru, a njegov najbolji rezultat je 10.55s, koji je istrčao ove godine.

– Jako sam srećan sto učestvujem na ovako velikom takmičenju. Konkurencija će biti izuzetno jaka sto je ukazivala i sama norma u mojoj disciplini. Iskreno, verujem da uz dobru trku mogu da istrčim izuzetno vredan rezultat. Imao sam problem sa povredom na početku sezone i formu sam tempirao baš za EP U23. Nadam se da ću rasterećen ući u trku i dati svoj maksimum – rekao je Kijanović, član AK Partizan 1945.

Odmah nakon njega, prvog dana će mogućnost da udju u finale imati naši bacači kugle, Bogdan Zdravković I Veljko Nedeljković od 11.maja, Bogdan je završne pripreme obavio u Novom Pazaru, dok se Veljko pripremao u Beogradu, a pre toga su predsezonske pripreme obavili u Sremskoj Mitrovici.

– Veoma je jaka konkurencija, nadam se da ću ući u finale ka tome težim – rekao je Bogdan Zdravković , član AK Vlasotince kome je lični rekord 18.02m, a njegov trener je Miloš Mitov.

Atletičar atletskog kluba Crvena Zvezda, Veljko Nedeljković ima lični od 17.31m.

– Mnogo mi je drago što ću predstavljati svoju zemlju na prvenstvu Evrope za mlađe seniore. Ovo prvenstvo neće biti prvo veliko takmičenje za mene, tako da znam šta me čeka i spreman sam i psihički i fizički. Kao I svaki put do sada boriću se da bacim novi lični rezultat. Ulazak u finale će zahtevati veliki rezultat, ali pošto prethodni deo sezone nije bio najslavniji očekujem da budem najbolji kad to najviše bude trebalo. Jedva čekam da izađem na bacalište i pokažem sve za šta sam se spremao do sada – rekao Nedeljković, koga trenira Dragan Perić.

Atletičar Atletskog kluba Novi Pazar, Elzan Bibić uspeo je da ispuni dve norme za EP U23 I to na 1500m I 5000m. Njegov trener je Rifat Zilkić, a oni su izabrali planinske delove za pripreme: Zlatibor I Kopaonik.

Bibićev lični rekord na 1500m je 3:37,79, a on će priliku da ga popravi imati već prvog dana takmičenje od 19h.

– Pripreme su prošle po planu. Ono što je zanimljivo kod mog nastupa na ovom takmičenju je to što ću trčati dve trke, a finala mi se poklapaju isti dan, sa razlikom od samo dva sata. Odlazim u Švedsku spreman i zdrav i očekujem borbu za visok plasman – rekao je Bibić.

Njemu će finale na 1500m biti trećeg dana takmičenja 13.jula, kao i trka na 5000m koja ga očekuje u 20.05h. Njegov najbolji rezultat na 5000 je 13:34,99. Jasmin Halili je član AK Crvena Zvezda, a trenira ga Stevan Grujić. Njegov lični rekord je 2.18m koji je ostvario pre dve godine.

– Na Evropsko prvenstvo odlazim spreman i sa velikim ambicijama, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu – rekao je Halili koji se za ovo takmičenje spremao na Kritu.

Skok u vis na programu je trećeg dana takmičenja, 13.jula od 10.30h.

Foto: Atletski savez Srbije 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter