0
Auto Moto

MOTO GP: Markezu pol pozicija na Sahsenringu

Objavljeno: 06.07.19 u 21:26

Na Sahsenringu u Nemačkoj vožene su kvalfikacije Moto GP šampionata u kraljevskoj klasi, a pol pozicija pripala je Špancu.

Mark Markez bio je najbrži u kvlafikacijama na ‘Sahsenringu’. Markez je u kvalifikacijama imao vreme od 1:20.195 minuta. Španac je poslednjih šest godina svaki put trijumfovao na ovoj stazi.

Sa druge pozicije krenuće Fabio Kvartararo. Uprkos povredi ramena koju je doživeo tokom trećeg treninga, mladi Francuz je bio odličan u kvalifikacijama. Vozač Petronas Jamahe je od Markeza bio sporiji samo dve desetinke.

Markezu i Kvartararu će se u prvom redu pridružiti Maverik Vinjales na fabričkoj Jamahi. Pobednik trke u Asenu, vožene prošlog vikenda, imao je treće vreme u kvalifikacijama, a njegov zaostatak u odnosu na francuskog motociklistu bio je samo šest hiljaditinki.

U drugom startnom redu naći će se vozač Suzukija Aleks Rins, Džek Miler na Pramak Dukatiju i Kal Kračlou, koji brani boje LCR Honde, dok je drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli zauzeo sedmo mesto. Prvi desetoricu kompletirali su Pol Espargaro, koji vozi za KTM, Đoan Mir na Suzukiju i drugi vozač LCR Honde Takaki Nakagami.

Trka za Veliku nagradu Nemačke na programu je u nedelju od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter