0
Ostali sportovi

ZELJKOVIĆ PRED NOVIM IZAZOVOM: Srbin dobio posao selektora u SAD

Objavljeno: 13.06.19 u 23:10

Miki Zeljković proglašen je za novog trenera nacionalnog tima SAD u mačevanju za osobe sa invalilditetom, a sve uoči pohoda na paraolimpijske igre 2020. godine.

U svojoj novoj ulozi Zeljković će biti zadužen za razvoj sportista i vodi ih do Paraolimpijskih igara 2020. godine.

– Za mene je velika čast da vodim ovaj tim. Mnogo mi znači, jer imam državljanstvo, tako da stvarno želim nešto vratiti ovoj zemlji i super je raditi sa ovim sportistima – rekao je Zeljković.

Sa skoro 20 godina iskustva treniranja, Zeljković je bio glavni trener na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom 2017. godine i uključen je u reprezentaciju od 2010. godine, pomažući kampovima, kao i treniranju na Svetskim i zonskim prvenstvima.

Zeljković je takođe glavni trener na mačevalačkoj akademiji ‘Zeljković’.

– Definitivno želimo imati više sportista … Imamo 20 do 25 takmičara, a želimo da vidimo 50 ili 100 u Severnoameričkim kupovima. Naravno, izazov je pred nama: 2020. i 2024., a zatim i Paraolimpijske igre 2028. godine. Dobri mačevaoci u SAD-u sada rade izvanredan posao na međunarodnom nivou i želimo da naši sportisti koji se bave ovim budu mnogo, mnogo bolji. To će biti moj posao u narednih nekoliko godina – poručio je Miki Zeljković.

Inače, Miki Zeljković je brat našeg poznatog TV lica Ivana Zeljkovića, voditelja nekada veoma popularnog kviza ‘Želite li da postanete milioner’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter