0
Ostali sportovi

TUR D’FRANS: Frum s višestrukim prelomima ostaje u bolnici u Francuskoj

Objavljeno: 13.06.19 u 21:05

Proslavljeni britanski šampion biciklizma Kris Frum ostao je u bolnici u Francuskoj posle pada u kojem je dobio višestruke frakture i ostao bez nade da će sledećeg meseca obezbediti rekordnu, petu titulu na Tur d’Fransu.

Frum je premešten u bolnicu u Sent Etjenu, u centralnoj Francuskoj, i operisan pošto je u sredu udario u zid vozeći bicikl 54 km/h tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine.

Ta tradicionalna trka je priprema za Tur d’Frans, vrhunsku tronedeljnu trku kojom su Frum i njegovi suvozači iz tima Skaj, sada INEOS, dominirali poslednjih godina.

Frum (34) je slomio butnu kost desne noge, lakat i nekoliko rebara. Bio je na intenzivnoj nezi i operisan je nekoliko sati. Njegov tim INEOS ga je već odjavio s Tura.

Direktor tima Dejv Breilsford izjavio je za BBC da je Frum bio na nizbrdici sa suvozačem Vutom Pelsom kada je podigao obe ruke s upravljača da bi istresao nos, te je nalet vetra skrenuo prednji točak njegovog bicikla, zbog čega je izgubio kontrolu i udario u zid kuće kraj puta.

Frum koji je pobedio na Tur d’Fransu 2013, 2015, 2016. i 2017. godine, mnogo puta je padao tokom karijere, ali nikada nije bio toliko ozbiljno povređen kao sada.

Posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Turu, Frum je imao samo jedan cilj ove sezone: da dostigne rekord od pet pobeda na toj trci koji dele Žak Anketil, Edi Merks, Bernar Ino i Migel Induren.

Frum je preskočio ovogodišnji Điro d’Italia da bi se usredsredio isključivo na francusku trku i nadao se da će pripremu završiti na Dofineu.

Kris je radio neverovatno teško da bi stekao fantastičnu formu i bio je na putu za Tur koji će, nažalost, sada propustiti – je Breilsford.

Frumovo odsustvo će rešiti pitanje vodjstva u timu INEOS u kojem Gerent Tomas želi da jula kroz Francusku brani svoju titulu bez suparnika u ekipi.

– Odvratna vest! Uvek je užasno čuti o bilo kojem teškom padu, ali je još gore kada je to dobar drugar! – napisao je Tomas na Tvitteru pošto je saznao za Frumovu nesreću.

Tur d’Frans počinje 6. jula u Briselu, u Belgiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter