0
Ostali sportovi

SPEKTAKL U NOVOM BEOGRADU: Bojan Džepina želi da nasledi Nenada Pagonisa (FOTO)

Objavljeno: 13.06.19 u 08:38

U subotu sa početkom u 20:30 časova, u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu biće održan Trofej Beograda i pravi sportski spektakl u kik boksu.

U organizaciji Kik boks saveza Beograda i Sekretarjata za sport i omladinu grada Beograda, ove godine održava se Trofej Beograda, u sklopu kog će se pored amaterskih mečeva, u večernjim časovima održati tri borbe za profesionalnog prvaka Srbije u kik boksu i jedan glavni meč večeri, borba za titulu profesionalnog prvaka sveta u kik boksu WAKO PRO u kategoriji 88,600kg. Za titulu svetskog prvaka, koju je do skoro držao dobro poznati Nenad Pagonis, boriće se Srbin Bojan Džepina i Luka Žuljević takmičar iz Hrvatske.

Džepina od višestrukog prvaka države do viceprvaka Sveta

Srpski borac Bojan Džepina (32) je višestruki prvak države, prvak Balkana, osvajač svetskih i evropskih kupova, vice prvak sveta 2017 i vice prvak Evrope 2018. Stariji je i iskusniji borac nego njegov protivnik, o čemu svedoči njegov skor u amaterskoj konkurenciji: 110 mečeva od kojih 98 pobeda i 12 poraza. Visok je 186cm i konstitucijom veoma sličan svom protivniku iz Hrvatske. Deluje kao nokauter,odlikuje se odličnom nožnom tehnikom u ringu ali više voli da završi meč u svoju korist bodovnom prednošću.

Luka Žuljević ljuti protivnik Bojana Džepine

Hrvatski borac Luka Žuljević (25) dolazi iz primorskog mesta Kaštel Gomilica, Hrvatska. Visok je 187cm i slovi za izdržljivog borca. Višestruki je prvak Hrvatske, pobednik Svetskog kupa u kik boksu 2018. i prvak Evrope 2018.

Sa Džepinom se susretao dva puta u ringu i skor je izjednačen 1:1. U finalu Svetskog kupa 2017. Bojan Džepina je bio bolji a u finalu evropskog prvenstva 2018. Luka Žuljević je dobio meč sjajnim preokretom u trećoj rundi. Ukupan amaterski skor ovog borca je 21 borba od kojih 17 pobeda i 4 poraza.

U preostalim mečevima, za titule profesionalnog prvaka Srbije boriće se Novak Radulović i Slobodan Mijailović, dugogodišnji članovi reprezentacije, koji su već bili rivali u prethodnoj borbi za profi titulu.

Druga borba večeri je susret poznatih rivalki Marine Đekić (20) i Jovane Milovanović (31). Jovana drži titulu profi prvakinje Srbije. Sada je u ringu čeka veliko iskušenje, deset godina mlađa ali mnogo iskusnija Marina Đekić. Inače, Marina Đekić je osvajač brojnih titula preko Balkanskih i Evropskih do titule vicešampiona sveta. Mada manje iskusna, Jovana Milovanović neće biti tako lak protivnik, jer do sada u šest profesionalnih borbi nije imala nijedan poraz. Jovana Milovanović je višestruki šampion Srbije i WAKO PRO šampion u K1 Rules do 55kg.

U trećoj borbi večeri na crtu Strahinji Mitriću izaći će reprezentativac Srbije Nikola Filipović i to u superteškoj kategoriji. Meč ova dva teškaša, biće pravi spektakl za publiku, koja će pomno pratiti, da li će pobediti Mitirićeva standardna strategija ručne tehnike ili će pobedu odneti Filipovićevi nožni udarci, koji mogu biti presudni za kranji ishod meča.

U Srbiji prvi put takmičenje u kik boks disciplini Point Fighting!

Od ove godine Trofej Beograda je postao bogatiji za jednu novu kik boks disciplinu pod nazivom point fighting, a u Srbiji će po prvi put biti održano takmičenje u pomenutoj disciplini. Mada je point fighting veoma popularna disciplina u svetu i regionu, u Srbiji do danas nije bio prepoznat razvojni put i značaj point fighting discipline.

Point fighting disciplina i za najmlađe kategorije; popularan kod sedmogodišnjaka

Šta je Point fighting? Point fighting je disciplina u kojoj se dva borca bore za primaran poen, a borba odiše pravilnom tehnikom, fokusom ka dobro kontrolisanom kontaktu i sposobnošću borca da prvi osvoji poen. Osim što ovu disciplinu odlikuje tačnost, preciznost i brzina, ona je dostupna i za najmlađe uzrasne kategorije. Postoji velika dilema o tome, da li je point fighting zapravo karate modernog doba, ili se zapravo radi o novoj disciplini koja je okupila najbolje momente tekvondoa, karatea i kik boksa?

Na trofeju Beograda će se osim point fightinga, za pionire, kadete, juniore i seniore održati takmičenje u kik boks disciplinama kick light i low kick, a biće dodeljeni i pehari za najbolje takmičare u svim disciplinama.

Na takmičenju se u dva dana očekuje učeće oko 350 tamičara, iz preko pet zemalja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter