0
Auto Moto

LUDA TRKA U KANADI: Hamiltonu dovoljno drugo mesto za najviše postolje (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.19 u 22:31

Formula 1 ne pamti ovoliku dramu u jednoj trci. Velika Nagrada Kanade donela je borbu između Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona.

Sebastijan Fetel je kroz cilj prošao kao prvoplasirani, ali je zbog kazne od pet sekundi izrečene Nemcu pobeda pripala Luisu Hamiltonu.

Fetel je u direktnom duelu sa Hamiltonom načinio grešku nakon koje je izleteo van staze, a prilikom povratka činilo se da nije imao drugačijeg rešenja nego da krene direktno u Britanca. Izgledalo je da ne postoji druga opcija pošto je gubio kontrolu nad zadnjim delom bolida. Procenjeno je da se nije bezbedno vratio na stazu, a to ga je koštalo pet sekundi.

Upravo je borba dvojice trkača obeležila celu trku na stazi „Žil Vilnev“. Nemac je trku završio sekundu ispred Hamiltona, ali je pomenuta greška u 48. krugu pobedu donela Britancu. U trenutku kada se pojavila informacija o kazni, Nemac nije imao dovoljnu razliku u odnosu na branioca titule da bi zadržao pobedu, a Hamilton je do kraja nastavio da ga pritiska, ali nije mogao da ga ugrozi.

Lekler je vozio usamljenu trku na trećem mestu. Na četvrtoj poziciji bio je Valteri Botas. Petu poziciju odneo je Mark Ferstapen, šesti je bio Danijel Rikardo. Na osmoj poziciji našao se Pjer Gasli, a deveti je bio Lens Strol, dok je desetu poziciju odneo Danil Kvajt. Posle takvog raspleta, Hamilton na čelu generalnog plasmana ima 162 boda, a prate ga Botas sa 133 i Fetel sa 100.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Francuske 23. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter