0
Ostali sportovi

RUKOMET: Srbija ide na Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 06.06.19 u 22:13

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Japanu, pošto je u baražu eliminisala Poljsku.

Rutinskom partijom rukometašice su odbranile prednost od 14 golova iz prve utakmice, pa tako večerašnji poraz od 30:27 (12:14) nije imao uticaj na plasman.

Na taj način najbolje srpske rukometašice su ostale u trci za plasman na Olimpijske igre Tokiju.

Vodile su izabranice selektora Ljubomira Obradovića do 58.minuta, u pojedinim trenucima i sa četiri gola, da bi domaći sastav u Lubinu serijom 4:0 preokrenuo rezultat u svoju korist i donekle obradovao publiku.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova.

Plasmanom na turnir koji će biti održan u Kumamotou nastavljen je kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima započet 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

– Čestitam devojkama na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Kontrolisale su meč do pred sam kraj, rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Svetsko prvenstvo će se održati od 30. novembra do 15. decembra u Japanu.

– Čestitala bih devojkama plasman. Večeras nismo pobedile, ali smo igrale dobro. Drago mi je da su sve devojke dobile šansu, rekla je kapiten ekipe, Krpež Šlezak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter