Nema sumnje da najbolji rukomet stanuje na Balkanu!

Ekipa Vardara na završnicu Lige šampiona u Rukometu stigla je kao autsajder. Ipak, sa turnira u nemačkom Kelnu vraćaju se kao vladari Evrope. Nakon što su juče savladali Barselonu, Rukometaši Vardara slavili su u finalu protiv Vesprema 27:24 (16:11).


Javna tajna je da u ekipi iz Severne Makedonije vladaju finansijski problemi, da igrači plate nisu primili u prethodnim mesecima, ali im je ta nevolja donela sinergiju i volju da prkose mogućnostima.

Odličan je bio čuvar mreže Dejan Milosavljev koji je zabeležio sedam odbrana. Najefikasniji u Vardara bio je Fereira sa šest golova, i to bez promašaja iz igre. Kristopans je dodao četiri, a Karačić tri gola. U poraženom timu Tonesen je postigao pet golova, a Nenadić četiri.

Poslednji meč u karijeri odigrao je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić koji je za Vesprem postigao je dan gol iz tri pokušaja.

Vardar je tako došao do druge titule kontinentalnog šampiona u tri godine. U borbi za treće mesto Barselona je bila bolja od Kilcea – 40:35.