Ženska rukometna reprezentacija Srbije bila je ubedljiva protiv selekcije Poljske u ‘Kristalnoj dvorani’ u Zrenjaninu i rezultatom 33:19 (17:11) slavila pobedu u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo.

U meču baraža za odlazak na planetarno takmičenje, izabranice Ljubomira Obradovića su u Zrenjaninu stekle veliku prednost pred revanš u Poljskoj, koji se igra u četvrtak u gradu Lubin.


Sjajnom odbranom i efikasnim napadima i lakim golovima Srbija je stigla brzo do osetne prednosti, a kasnije to vođstvo uvećavala i krunisala velikom zalihom pred revanš.

Na poluvremenu je razlika bila šest golova, a do kraja je narasla na čak plus 14, sa koliko je i završen ovaj susret u ‘Kristalnoj dvorani’ u Zrenjaninu.

Najefikasnija na ovom meču je bila Jovana Stoiljković sa sedam postignutih golova, dok je šest postigla Katarina Krpež-Sležak.

Srbija – Poljska 33:19 (17:11)

Kristalna dvorana, Zrenjanin

Gledalaca: 2.500

SRBIJA: Risović 10 odbrana, 1 gol, Graovac – Krpež Slezak 5, Radosavljević 3, Milojević, Števin 2, Lavko 5, Kovačević, Agbaba, NIkolić, T, Radojević 1, Pop-Lazić 2, D. Radojević, Mitrović, Stoiljković 7, Liščević 6.

POLJSKA: Plašček 5, Gavlik 2 – Buklarevič 1, Kobilinska 1, Zič 4, Rosjak 2, Volopčik 1, Matupčik 2, Novicka 1, Šaravaga, Ačruk 6, Sobječ 1, Vjertelak, Labuda, Kudlač, Janiševska.