0
Boks

MARKO NIKOLIĆ ZA HS: Uz podršku junaka sa Košara i ‘Delija’ spakovaću Sperandija nazad u Italiju…

Objavljeno: 30.05.19 u 19:01

Beograd je u petak domaćin bokserskog spektakla u kom će jedan od naših najboljih boksera Marko Nikolić pokušati da se domogne svetske titule.

Plemenita veština se na velika vrata vraća u Srbiju. Sutra će dvorana ‘Ranko Žeravica’ u Novom Beogradu biti poprište bitke za WBC titulu prvaka Mediterana. Bitku u ‘magičnom četvorouglu’ vojevaće jedan od naših najboljih boksera Marko Nikolić. Protivnik će mu biti Italijan Adriano Sperandio. Marko u dosadašnjoj karijeri ima 23 meča i bez poraza je, dok rival sa ‘čizme’ ima isto maksimalan skor sa 11 pobeda. Evo šta je srpski borac poručio za HotSport pred borbu karijere.

– Konačno mi se ukazala prilika da boksujem za jednu svetsku titulu. Uz pomoć Grada Beograda i pojedinih prijatelja uspeli smo da sakupimo novac i organizujemo meč u dvorani ‘Ranko Žeravica’. Boksujem za WBC prvaka Meditarana, meč je planiran u desrt rundi. Protivnik dolazi iz Italije,zove se Andriano Sperandio, ono što znam o njemu to je da je dugo bio amaterski bokser kao i ja, imao je preko 100 amaterskih mečeva i boksovao WSB ligu za Milano. U profi ringu ima 11 mečeva sve je rešio u svoju korist – istakao je za HotSport, Marko Nikolić.

Srpski poluteškaš je odradio kompletne pripreme i spreman je da Italijana patosiranog spakuje nazad kući. Marko će sa tribina imati veliku podršku.

– Pripreme sam vrhunski odradio sa kondicionim trenerom Stevanom Jovanovićem iz Džudo kluba “Vinča”, kilaža je isto odlična bez problema sam je doveo na 79,400 uz stručnu pomoć FIT PRO TIMA. Očekujem ‘rat’ u ringu, jer Sperandio dolazi sa namerom da pobedi i pojas odnese za Italiju, ali dokazaću i pokazaću mu da to neće moći da uradi. Vetar u leđa daće mi zvezdini navijači koji bi trebalo da budu na meču, kao i srpski junaci vojnici koji su branili granicu sa Albanijom na Košarama pre 20 godina, oni će biti specijalni gosti na meču predvođeni Pukovnikom Duškom Šljivančaninom. Ovim putem pozivam sve ljubitelje boksa da dođu u dvoranu ‘Ranko Žeravica’ na Novom Beogradu i pruže mi podršku meni i ostalim srpskim borcima – rekao je za HotSport, Marko Nikolić.

FOTO: Veljko Ražnatović/Instagram

Pored Marka Nikolića u ring od srpskih boksera će u ‘magični četvorougao’ Boban Filipović, Nikola Sjekloća, Veljko Ražnatović, Miljan Rovčanin, Vladan Babić, Stefan Čolović, Aleksandar Konovalov, Luka Šumarac i Ersan Grudijeljac. Spektakl na Novom Beogradu počinje u 17.30, a poslastica večeri očekuje se od 21.30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter