0
Auto Moto

LOMOVI U FERARIJU, SKUDERIJA PALA NAJNIŽE: Fetel pred povlačenjem, Lekler sve bliži odluci da zatraži odlazak!

Objavljeno: 29.05.19 u 19:00

Nije Ferari ono što je bio u eri Mihaela Šumahera, poslednju titulu Skuderija je osvojila davne 2007. godine u konkurenciji vozača kada je Kimi Raikonen bio najbrži. dok je u konkurenciji konstruktora ekipa bila najbolja i godinu dana kasnije, ali od tad traje post u Maranelu. A čini se da bi on, ukoliko su apokaliptične najave istinite, mogao da potraje još dugo.

Istorija bi možda i bila drugačija da Luis Hamilton nije pretekao Tima Gloka tog novembarskog dana u Brazilu i osvojivši peto mesto za jedan bod nadmašio Felipea Masu u šampioskoj trci.

Traje post od tada, nisu Ferariju pomogli ni Fernando Alonso ni Sebastijan Fetel, a po svemu sudeći na lovore namenjene najboljem vozaču i najboljoj ekipi sačekaće bar još nekoliko godina, i to u najboljem slučaju.

Naime, očajni rezultati i još gori odnosi u ekipi naterali su Sebastijana Fetela da počne da razmišlja o povlačenju nakon 13 godina u ovom sportu. Fetel je u Red Bulu imao osvojene četiri titule, dok je u Ferariju za pet godina tek 13 puta bio najbrži, a ove godine nakon šest trka ima ogromnih 55 bodova minusa u odnosu na Luisa Hamiltona.

Kako prenosi novinar Džo Savard u svojoj kolumni, glasina je nastala u boksovima u Monaku:

– Pokušao je da vrati Ferari na staze uspeha ali je bilo mnogo grešaka, a sada oseća i dodatni pritisak nakon dolaska talentovanog Šarla Leklera, kom mnogi predviđaju veću karijeru od Fetelove.

Kao potencijalne zamene spominju se Serhio Perez, Keving Magnusen, Roman Grožan i Valteri Botas.

Ali, to nije sve. Naime, jasno drugo mesto uprkos tome što je prikazao ogroman potencijal nateralo je Leklera i njegov tim da počnu da razmišljaju o odlasku mladog vozača iz italijanskog giganta! Kap koja je prelila čašu bila je katastrofalna odluka da Lekler ne izađe na stazu i odveze još jedan krug u Monte Karlu, zbog čega je ispao u prvom krugu kvalifikacija, a potom u pokušaju da se pokaže pred domaćom publikom doživeo ude i morao da odustane.

Ostaje nam da vidimo kako će Ferari uspeti da se izbori sa problemima i da li će od naredne sezone ekipu činiti sasvim drugačija postava.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter