0
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Ferštapen napadao, ali je Hamilton odbranio prvo mesto u Monte Karlu

Objavljeno: 26.05.19 u 17:05

Još jednom se potvrdilo da pol-pozicija u Monte Karlu u najvećem broju slučajeva donosi i pobedu u glavnoj trci.

Celokupan vikend u kneževini protekao je u znaku Nikija Laude, legende ovog sporta koji je preminuo neposredno pre nekoliko dana. Posebno je emotivno bilo za sve iz Mercedesa i Luisa Hamiltona, koji je slavio i pobedu posvetio upravo Laudi.

Posle obezbeđene pol-pozicije u subotu, Hamilton je nastavio tradiciju Monte Karla i sačuvao prvo mesto, te smo 78 krugova konstantno gledali ‘reprizu’ svakog sledećeg kruga.

Napadao ga je Maks Ferštapen u završnici, bio mu veoma blizu, ali nijednom nije uspeo da pronađe dovoljno dobru krivinu i ugao da prestigne Britanca.

Čak je Holanđanin na kraju pao na četvrto mesto, jer je dobio kaznu od pet sekundi zbog kontakta sa Valterijem Botasom pri izlasku iz boksa. Zato su ga pretekli Sebastijan Fetel iz Ferarija i upravo Botas iz Mercedesa, koji su završili na drugom, odnosno, trećem mestu.

Pozicije u prvih 10 su zauzeli: Gasli iz Red Bula, Sainc iz Meklarena, dvojac Toro Rosa Kvjat i Albon, Rikiardo iz Renoa i vozač Hasa Grožan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter