1
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

BORKOVIĆ BEZ BODOVA I U DRUGOJ TRCI: Želim da zaboravim vikend u Hokenhajmu što pre

Objavljeno: 26.05.19 u 14:53

Srpski vozač je u drugoj trci TCR Evropa šampionata završio pre vremena, jer su ga sudije kaznile odlaskom u boks.

Nakon što je prvog dana vikenda, u subotu, trku završio krug pre kraja zbog prevelikog oštećenja na automobilu zbog brojnih udaraca koje je dobio tokom trke, Dušan Borković je danas dobio kaznu, zbog koje nije završio trku.

Pretpostavka je da je kažnjen zbog duela sa Paulsenom, koji ga je udario na samom startu trke od nazad. Potom je Norvežanin još dva puta napao i sudije su odlučile da Borkovića kazne prolaskom kroz boks, gde je ostao do kraja trke zbog oštećenja koja mu je Paulsen naneo

Posle vikenda na stazi Hokenhajm, najbolji srpski automobilista zauzima desetu poziciju u generalnom plasmanu.

– Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja zbog Paulsena izgubim pet pozicija I pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo da napadam Koronela. I onda mene kazne. Auto mi je juče bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena I nakon svega usledi ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora – rekao je Borković nakon trke.

Sledeći vikend voziće se u Belgiji na stazi Spa Frankošamp, 8. i 9 juna.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter