0
Auto Moto

FOTO: HOTSPORT

BORKOVIĆ ŠOKIRAN: Ono što sam u Nemačkoj, nisam nigde doživeo!

Objavljeno: 25.05.19 u 21:10

Najbolji srpski automobilista razočaran je ishodom prve trke TCR Evropa šampionata na nemačkoj stazi Hokenhajm.

Borković je u Nemačkoj jedan krug pre kraja završio trku jer je imao prevelike probleme sa automobilom koji su ga pratili tokom cele trke.

Razlog su bili udarci koje je dobijao od protivnika na stazi, a kako je opisao više od pola trke je vozio sa poludignutom haubom, oštećenim spilterom, šoferšajbnom i ostalim oštećenim delovima automobila.

U trenutku odustajanja, Borković je zauzimao 13. poziciju i imao je ‘u rukama’ prve bodove na ovoj stazi.

– Sve je krenulo od kvalifikacija kojima nisam bio zadovoljan. Nisam pronašao pravi ritam, a koliko je jaka konkurencija najbolje govori da se čak nas 14 vozača ‘spakovalo’ u pola sekunde, što znači da su me stotinke delile od drugog dela kvalifikacija I bolje startne pozicije. Ali to zaista samo svedoči o izuzetnoj konkuretnosti šampionata . izjavio je Borković posle trke.

– Iako je staza Hokenhajm za mene potpuno nova i znao sam da neće biti lako, ipak nisam očekivao ovakvo ponašanje vozača. Ovoliko udaraca koliko sam dobio na ovoj trci, u životu nisam dobio. Nema dela na automobilu koji mi nije udaren. Zbog svih tih oštećena išao sam čak 15km/h sporije od drugih I na pravcima su me svi obilazili. Boriću se sutra lavovski kao i danas, ali sa ovakvom gužvom na stazi i startnom pozicijom kao današnjom ne očekujem mnogo. Daću sve od sebe i nadam se da ću uzeti neki bod sutra jer je na kraju sezone svaki bod bitan – dodao je srpski vozač.

Druga trka u Nemačkoj vozi se sutra od 11:35h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter