0
Auto Moto

FORMULA 1: Istorija Hamiltona i Mercedesa, novi debakl Ferarija (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 12.05.19 u 17:29

Velika nagrada Španije nije donela mnogo uzbuđenja, ali jeste pisala istoriju.

Luis Hamilton je od početka trke diktirao tempo, preuzeo je vođstvo od Valteri Botasa na početku trke i sačuvao ga do kraja. Njih dvojica su zajedno nastavili dominaciju Mercedesa ove sezone, pošto su mu doneli i petu dvostruku pobedu ove godine. To je ujedno prvi put u istoriji da je jedan tim to učinio.

Hamilton je ostvario 76. pobeda u karijeri i nalazi se na 15 pobeda od Mihaela Šumahera i prvog mesta na večnoj listi najboljih.

Dvojcu Mercedesa se na podijumu pridružio Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, koji je u direktnom duelu bio bolji od vozača Ferarija Sebastijana Fetela i Šarla Leklera. Četvorostruki svetski šampion je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom, dok je mladi Lekler kao petoplasirani prošao kroz cilj.

U 46. krugu je došlo do incidenta između Strola i Norisa pa je na stazu izašlo vozilo bezbednosti, trka je nastavljena u 51. krugu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Monaka na ulicama Monte Karla 26. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter