0
Auto Moto

FORMULA 1: Hamilton i Botas uveli Mercedes u istoriju ‘najbržeg cirkusa na svetu’

Objavljeno: 29.04.19 u 14:35

Savršen početak sezone 2019 u Formuli nakon četvrte trke dobio je i prefiks „istorijski“.

Mercedes je sezonu otvorio pobedom Botasa uz drugo mesto Hamiltona u Australiji, da bi vozači ovog tima samo zamenili mesta na naredne dve trke, pa su nakon Bahreina i Kine izjednačili rezultat Vilijamsa iz 1992. godine, kada su Najdžel Mensel i Rikardo Patrese dominirali u Južnoafričkoj Republici, Meksiku i Brazilu.

Fantastičan niz prekinut je u Španiji, kada je Patrese odustao nakon što se okrenuo na stazi, ali su već na sledećoj trci u San Marinu dominirali i po četvrti put završili kao Mensel prvi, a Patrese drugi.

Hamilton i Botas su taj njihov podvig nadmašili, pošto je Finac slavio u Bakuu, dok je Hamilton kroz cilj Velike nagrade Azerbejdžana prošao kao drugoplasirani.

Oni su tako nadmašili dvojac Vilijamsa od pre 27 godina, a šansu da taj rezultat poprave imaće u Španiji, kada 12. maja budu izašli na trkalište u Kataloniji.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter