0
Ostali sportovi

NOVA ERA REGUINALNG RUKOMETA: Kineski Univerzitet postao član SEHA lige

Objavljeno: 19.04.19 u 15:07

Nije poznato kako je došlo do aranžmana sa timom sa Dalekog istoka.

Izvrni komitet regionalne SEHA lige dozvolio je da se u tom takmičenju sledeće sezone nađe kineski klub Univerzitet Peking (Beijing Sport University).

Pored klubova iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Belorusije, Rumunije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, jedno od 12 mesta pripašće kineskom klubu. Vest da će liga biti proširena i da će ovo biti značajan marketinški potez predočio je danas prvi čovek takmičenja Mihajlo Mihajlovski.

– Tokom devete sezone lige biće mnogo noviteta, a jedan od njih će biti učešće tima iz Kine. Ulazak kineskog tima će označiti novu rukometnu eru u regionu i u SEHA ligi. Naš cilj je da razvijamo regionalni rukomet i da unosimo nešto novo, revolucionarno u regionu. Naš cilj je da proširimo horizonte i otvorimo tržište jugoistočne Evrope, ali i da gledamo van evropski granica, Poručio je Mihajlovski za zvanični sajt.

Jedina nepoznanica ostaje da gde će svoje utakmice igrati ekipa iz Pekinga, a nerealno je očekivati da to bude u njihovoj bazi. Povodom toga portal gol.mk navodi da bi tokom takmičenje njihovo sedište trebalo da bude u Zagrebu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter