0
Ostali sportovi

BOKSERSKA ELITA U BEOGRADU: Čelni ljudi evropskog boksa zasedali u Palati Srbije

Objavljeno: 19.04.19 u 13:33

Uoči finala 57. po redu međunarodnog boks turnira „Beogradski pobednik“ koji od 2018. nosi naziv „Memorijal Branko Pešić“, uz „Zlatnu rukavicu“ najvećeg boks događaja u našoj zemlji, ove nedelje Beograd su posetili predstavnici Evropske boks konfederacije.

Vanredna sednica Izvršnog odbora Evropske bokserske konfederacije održana je na najvišem nivou u velelepnom zdanju Palate Srbija. Delegacija IO EUBC sastojala se od 22 člana, na čelu sa predsednikom Evropske bokserske konfederacije Italijanom Frankom Falčinelijem koji je imao i uvodnu reč. Na samom početku zasedanja gostima se obratio i njihov domaćin, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin (član odbora EUBC za rešavanje najvažnijih pitanja).

– Nalazimo se u istorijskoj zgradi gde je Josip Broz Tito održao prvi Samit nesvrstanih i nadam se da će ovaj sastanak imati takvu težinu za naš sport. Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji nam daje punu podršku. Ujedno ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje boksa da sutra u Šumicama uživaju u bokserskom spektaklu , rekao je Borovčanin.

Reči dobrodošlice uputio je lično i predsednik OKS Božidar Maljković.

U Beogradu važi jedna izreka, da ako imaš para da platiš jednu rundu pića u kafani, možeš da živiš u Beogradu ceo život. Beograd rado prima goste iz inostranstva, ima veliko srce i dušu, možete da uživate u našoj hrani, muzici, a na 300 metara odavde su Dunav i Sava, naše dve reke, otići tamo je praznik za uši i oči, istakao je Maljković, , za koga je predsednik EUBSC, Italijan Falćineli, predstavio kao jednog od najvećih košarkaških trenera sveta.

On je otkrio da je nedavno imao razgovor sa predsednikom Vučićem, da su konstatovali da je boks kao sport velikih šampiona u krizi i da su zato pozvali Borovčanina.

Ovo je sport jednog Parlova, Beneša, Škara, braće Kačar. Zato smo pozvali Borovčanina da uzme zastavu u svoje ruke, da boks vrati na visoko mesto i tako pomogne i srpskom sportu i Olimpijskom komitetu. Nenad je to prihvatio sa velikim entuzijazmom, digao je Srbiju na noge. Srbi su talentovani za sport, boks mnogi vole i zaista Nenad je sa svojim timom na dobrom putu, poručio je Maljković.

Prvi čovek OKS je strancima poželeo da uživaju ovih dana u glavnom gradu, uz vrlo zanimljivu izjavu.

– Svi stranci su dobrodošli u Beograd. Sve vas volimo, ali jedino sa ljubavlju nismo gledali kad ste dolazili na praznike i avionima bombardovali naš grad. Ali, sada su neka druga vremena, sport je u prvom planu i želim vam uspešne sastanke, dodao je Maljković.

Organizacija svih aktivnosti koje su u Beogradu imali najviši članovi IO EUBC do sada protekla je bez greške, čemu svedoče i nasmejana lica gostiju i reči hvale koje su uputili u Palati Srbije, izrazivši veliko zadovoljstvo što se srpski boks razvija takvom brzinom i što ima podršku države.

Na samoj sednici diskutovalo se o najkrupnijim temama, aktuelnim pitanjima i situaciji na relaciji AIBA – MOK i kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, sumirani su utisci sa nedavno završenog Evropskoa prvenstva u kategoriji do 22 godine u Vladivostoku, donete nove odluke o budućem delovanju i pravcima kojima treba ići kada je u pitanju razvoj i prosperitet boks scene Starog kontinenta, sa posebnim akcentom na školski boks.

– Poseta prvog čoveka EUBC sa njegovom delegacijom je prošla fantastično, baš onako kako smo i želeli. Dobili smo visoke ocene za sve što je urađeno, kao i sam ‘Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik‘ koji je već dugi niz godina rangiran kao jedan od najjačih međunarodnih takmičenja na evropskoj sceni. Beograd i Srbija su još jednom pokazali da su sjajni domaćini. Znamo da je boks plemenita veština i radićemo još jače na tome da dobije ponovo mesto koje je pre nekoliko decenija zauzimao i koje zaslužuje, a to je sam vrh sportske piramide. Veoma mi je drago što smo dobili pohvale za deo posla koji smo odradili, što predstavlja dodatni elan u nastavku rada, zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Finale ‘Memorijala Branko Pešić – Beogradski pobednik 2019’ zakazano je za 19 časova u subotu 20. aprila u hali ‘Šumice’ uz direktan TV prenos na Areni sport. Ulaz je slobodan za sve ljubitelje boksa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter